Düsseldorf in de zomer bol van festiviteiten

© www.duesseldorf-kirmes.de

Niks mis met die plaatselijke kermis op het dorpsplein. Maar het is toch kinderspel in vergelijking met de megakermis die ieder jaar in Düsseldorf neerstrijkt.

Niks mis met die plaatselijke kermis op het dorpsplein. Maar het is toch kinderspel in vergelijking met de megakermis die ieder jaar in Düsseldorf neerstrijkt.

Aan de oevers van de Rijn verrijzen op een oppervlakte van 165.000m² meer dan 350 attracties. Het vindt dit jaar plaats van 17 tot en met 25 juli. Wie van vuurwerk houdt moet de kermis vrijdagavond 23 juli bezoeken. Vanaf 22.30 uur wordt de hemel dan spectaculair verlicht.

Bij de toeristische dienst kunt u een speciaal Kermisarrangement met een overnachting, gratis rit in de het reuzenrad, een Düsseldorf Welcome Card en een infopakket boeken. Prijzen vanaf 52 euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer.

Opera en ballet in de buitenlucht

Is opera en ballet meer uw ding, dan wilt u 16 juli wellicht een voorstelling bijwonen in het operahuis met onder meer Robert Dean en Vesselina Kasarova. Voor diegene die geen ticket wil kopen maar toch de voorstelling live wil bijwonen kan terecht op het Burgplatz plein waar het concert in de buitenlucht wordt vertoond op een groot scherm.

Ook voor dit evenement bestaat een speciaal arrangement: de opera en balletvoorstelling, een overnachting in een luxe hotel, infopakket en de Welcome Card waarmee men gratis met het openbaar vervoer kan reizen en gratis of met korting musea kan bezoeken. Voor dit arrangement betaalt u 160 euro per persoon.

Overzichtstentoonstelling expressionisme

Kunstliefhebbers komen aan hun trekken met de overzichttentoonstelling ‘Le grand geste!’ over informele schilderkunst en abstract expressionisme in het Museum kunst palast.

De tentoonstelling concentreert zich op de periode tussen 1946 en 1964 met werken van onder meer Ernst Wilhelm Nay, Emil Schumacher, Helen Frankenthaler, Mark Tobey, Jean Fautrier en Jason’s Pollock Elegant Lady No.5.

De tentoonstelling loopt tot 1 augustus 2010. Het ‘Art in Düsseldorf meets Ruhr2010’ arrangement omvat een overnachting, toegang tot de ‘le grand geste!’ een tentoonstelling naar keuze in het Folkswang of Ruhr museum in de stad Essen, een Düsseldorf WelcomeCard en een gratis vervoersbewijs. Prijzen vanaf 99euro per persoon in een tweepersoonskamer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content