Duitsland opent fietssnelweg van maar liefst 100 kilometer

Zakenman met zijn fiets © iStock

In Duitsland kunnen de inwoners van het Ruhrgebied binnenkort met de fiets naar het werk. De eerste 5 kilometer van een heuse fietssnelweg werd alvast ingehuldigd. In totaal zal de snelweg 100 kilometer tellen en 10 steden verbinden.

Onder meer Duisburg, Bochum en Hamm worden bereikbaar met de fiets. Er wonen bijna 2 miljoen mensen in het Ruhrgebied en er zijn ook 4 universiteiten in de regio. Mensen die liever de auto thuis laten en met de fiets naar het werk of de les rijden, kunnen binnenkort vlot met hun stalen ros van punt A naar punt B.

Minder files

De snelweg volgt grotendeels oude spoorwegen in het gebied. De bedoeling is dat er op termijn 50.000 auto’s minder op de baan rijden. Dankzij de populariteit van elektrische fietsen zijn er steeds meer mensen die de fiets verkiezen boven de wagen. Het project is hopelijk het begin van een aangenamere ochtend- en avondspits en zal voor veel mensen extra beweging betekenen.

Duitsland fietsland

Naast deze indrukwekkende fietssnelweg staat er ook een kleinere snelweg op de planning van Frankfurt naar Darmstadt. Ook in M√ľnchen en Berlijn zitten er fietssnelwegen in de pijplijn en Nuremberg wil een groot fietspad om de stad met andere steden te verbinden. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content