Duitse tv-serie slecht voor reputatie van Lloret de Mar

© Thinkstock

De tv-serie “We love Lloret”, die uitgezonden wordt op de Duitse tv-zender ProSieben, beschadigt de reputatie van de Spaanse badplaats Lloret de Mar.

De tv-serie “We love Lloret“, die uitgezonden wordt op de Duitse tv-zender ProSieben, beschadigt de reputatie van de Spaanse badplaats Lloret de Mar.

Dat is althans wat de plaatsvervangende burgemeester Jordi Orobitg in de krant “El Periódico de Catalunya” zegt. Het stadsbestuur heeft de producenten van de serie en de zender een boze brief gestuurd.

“We Love Lloret” toont een groep van acht jongelui die in een zelf ingericht landgoed feest vieren. “Er wordt een geperverteerd en foutief beeld van Lloret getoond”, aldus Orbitg.

ProSieben ziet het echter anders. “‘We Love Lloret’ is een liefdevolle feestdocumentaire, geen stadsportret”, aldus een woordvoerder. De laatste aflevering van de serie is ondertussen al uitgezonden.

Geen feesttoeristen, lege hotels

Orbitg wees er in de krant op dat het stadsbestuur voor het begin van het vakantieseizoen een aantal regels goedkeurde die excessen moeten voorkomen. Vorig jaar haalde het kuststadje de krantenkoppen met berichten over vechtpartijen tussen vakantiegangers en politieagenten.

De stad onderzoekt of er gerechtelijke stappen ondernomen kunnen worden. Die zouden niet gericht zijn tegen de Duitse zender, maar tegen een ondernemer die de producenten verder hielp, aldus de plaatsvervangende burgemeester.

Die ondernemer verwierp echter de aantijgingen van de stad. Volgens hem is de reeks reclame voor de stad. “Als zulke feesttoeristen niet naar de stad komen, staan de hotels in Lloret leeg”, zei hij aan de Catalaanse tv-zender TV3. “We zijn hier niet op Tenerife. We verdienen ons geld met mensen die men elders niet moet hebben.” (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content