Dat heeft de politie van Queensland bekendgemaakt.

De 26-jarige Daniel Dudzisz was naar eigen zeggen al maanden aan het rondtrekken in de Outback, ondanks zijn diabetes. "Als je het niet met je eigen oren gehoord hebt, zoals mijn officiers het gehoord hebben, zou je het zeker niet geloven", aldus politieman Mark Henderson. "Hij grapte dat je nooit honger hebt in de Outback vanwege de grote hoeveelheden vliegen die je kan eten."

De Duitse jongeman werd uiteindelijk opgepikt op de snelweg nabij Cooper Creek. Hij accepteerde een lift naar het stadje Windorah, waar hij medische hulp afwees en zich excuseerde voor het uitlokken van een zoektocht met helikopters en grondteams, aldus nog de politie. (Belga/MS)

Dat heeft de politie van Queensland bekendgemaakt. De 26-jarige Daniel Dudzisz was naar eigen zeggen al maanden aan het rondtrekken in de Outback, ondanks zijn diabetes. "Als je het niet met je eigen oren gehoord hebt, zoals mijn officiers het gehoord hebben, zou je het zeker niet geloven", aldus politieman Mark Henderson. "Hij grapte dat je nooit honger hebt in de Outback vanwege de grote hoeveelheden vliegen die je kan eten." De Duitse jongeman werd uiteindelijk opgepikt op de snelweg nabij Cooper Creek. Hij accepteerde een lift naar het stadje Windorah, waar hij medische hulp afwees en zich excuseerde voor het uitlokken van een zoektocht met helikopters en grondteams, aldus nog de politie. (Belga/MS)