Duinkerke op zijn mooist

Themaweekends laten u op aparte wijze kennismaken met de Kust van Frans-Vlaanderen.

Nabij de Frans-Belgische grens ligt de historische stad Duinkerke. Naast de traditionele museabezoeken vormt deze groene regio het perfecte landschap voor wandelroutes en fietstochten. Om hun toeristische trekpleisters nog meer in de kijker te zetten biedt Dunkerque Dunes de Flandre, de officiële benaming van de stad, themaweekends aan.

Geschiedenisliefhebbers kunnen tijdens ‘Vivez l’Histoire’ de historische slag om Duinkerke opnieuw beleven. Musea in de streek nemen u zeventig jaar terug in de tijd en vertellen de bewogen veldslag in woord en beeld. Een bezoek aan het decor van deze historische gebeurtenis, Plaine au Bois, staat ook op de agenda.

Het arrangement ‘Sirène de Beauté’ combineert wellness met sport. Zaterdag wordt u onder handen genomen door een professionele schoonheidsspecialiste. Een diner in een restaurant met uitzicht op zee en een overnachting in een hotel in Malo-les-Bains sluiten deze relaxdag af. Zondag staat sport op de agenda; langsheen de kust van Frans-Vlaanderen peddelt u in het zeewater.

Ten slotte is er ook aandacht voor de wetenschapsfanaten onder ons. Tijdens het weekend ‘Près des étoiles’ komen zowel volwassenen als kinderen alles te weten over de wetenschap van de aarde en het heelal. Het interactief museum ‘Le palais de l’Universe’, een site met een oppervlakte van meer dan vierduizend vierkante meter, legt aan de hand van allerlei moderne snufjes de geheimen van de kosmos bloot. Daarnaast geeft dit arrangement ook toegang tot andere musea van de streek.

Tiffany Philips

Meer informatie over de arrangementen vindt u terug op: http://www.ot-dunkerque.fr /

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content