Duiken in het Midden Oosten

© Thinkstock

De kustlijn van Oman is maar liefst 3165 km lang. Duikmogelijkheden in overvloed.

De kustlijn van Oman is maar liefst 3165 km lang. Duikmogelijkheden in overvloed.

Er zijn drie grote duikgebieden: Musandam in het noorden, Dhofar in het zuiden en de kust in de buurt van de hoofdstad Muscat.

Bij Musandam kunnen duikers kiezen uit 25 plaatsen tussen de fjorden die rond het schiereiland liggen. Het gebied staat bekend om de ongeschonden koraalriffen en dieren zoals schildpadden, roggen, naaktslakken, dolfijnen, barracuda’s en tientallen andere vissoorten en zeedieren. Alle duikfaciliteiten zijn aanwezig: duikuitrustingen, duiklessen, een duikwinkel en speedboten die u naar de duikplaatsen brengen. Zelfs nachtduiken is er mogelijk.

Een stuk verder naar het zuiden ligt Dhofar waar u in het plaatsje Mibrat vanaf het strand kunt duiken of snorkelen. Maar u kunt ook met een boot naar een koraalrif varen waar u terechtkomt tussen de groene murenen, kreeften, zeepaardjes en allerlei bonte vissen. Ook hier bieden twee duikscholen alle voorzieningen die u nodig hebt.

Rond Muscat ten slotte kunt u duiken combineren met een bezoek aan de hoofdstad. Bijzonder is hier een duikexcursie naar de 84 m lange gezonken marineboot Al Munnassir. Ook georganiseerde excursies naar de eilanden Fahal en Daymaniyat zijn mogelijk. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content