De vakantiefiles richting zuiden zwellen aan. Zaterdag omstreeks het middaguur was er op de zogenaamde 'Autoroute du Soleil', die loopt via Luxemburg en Lyon naar de Spaanse grens, al bijna vijf uur vertraging. Op de route via Parijs en Bordeaux naar Spanje was er bijna vier uur vertraging. Dat meldt automobilistenorganisatie VAB. Toeristen die terugkeren van Spanje moeten rekening houden met een half uurtje extra.

Ook in Duitsland is het extreem druk, met zaterdagmiddag lange files tussen Bremen en Flensburg (richting Denemarken) van meer dan drie uur, zegt VAB. Richting het zuiden (Salzburg) blijft de extra reistijd beperkt tot 2 uur en 15 minuten. Maar ook in Oostenrijk is het aanschuiven geblazen, met een extra anderhalf uur reistijd richting Slovenië. Aan de Fernpass verliest men meer dan een uur. In Zwitserland richting Italië moeten reizigers rekening houden met meer dan twee uur vertraging als men de Gotthardtunnel neemt. Voor reizigers richting noorden is er meer dan een uur extra reistijd.

De vakantiefiles richting zuiden zwellen aan. Zaterdag omstreeks het middaguur was er op de zogenaamde 'Autoroute du Soleil', die loopt via Luxemburg en Lyon naar de Spaanse grens, al bijna vijf uur vertraging. Op de route via Parijs en Bordeaux naar Spanje was er bijna vier uur vertraging. Dat meldt automobilistenorganisatie VAB. Toeristen die terugkeren van Spanje moeten rekening houden met een half uurtje extra.Ook in Duitsland is het extreem druk, met zaterdagmiddag lange files tussen Bremen en Flensburg (richting Denemarken) van meer dan drie uur, zegt VAB. Richting het zuiden (Salzburg) blijft de extra reistijd beperkt tot 2 uur en 15 minuten. Maar ook in Oostenrijk is het aanschuiven geblazen, met een extra anderhalf uur reistijd richting Slovenië. Aan de Fernpass verliest men meer dan een uur. In Zwitserland richting Italië moeten reizigers rekening houden met meer dan twee uur vertraging als men de Gotthardtunnel neemt. Voor reizigers richting noorden is er meer dan een uur extra reistijd.