Aan de stranden van de plaatsjes Playa de Palma en Calvià worden de stranddouches afgeschakeld. De maatregel maakt deel uit van het noodplan dat er van kracht is.

Eerder werden onder meer al heel wat fonteinen drooggelegd en voor het reinigen van de straten en het bewateren van gras wordt herbruikbaar afvalwater - het zogenaamde grijs water- gebruikt.

De waterreserves in Mallorca staan op het diepste niveau in tien jaar tijd. Tijdens de afgelopen winter heeft het er amper geregend. In 27 gemeenten van de Balearen is de waarschuwingsfase van kracht. (Belga)

Aan de stranden van de plaatsjes Playa de Palma en Calvià worden de stranddouches afgeschakeld. De maatregel maakt deel uit van het noodplan dat er van kracht is. Eerder werden onder meer al heel wat fonteinen drooggelegd en voor het reinigen van de straten en het bewateren van gras wordt herbruikbaar afvalwater - het zogenaamde grijs water- gebruikt. De waterreserves in Mallorca staan op het diepste niveau in tien jaar tijd. Tijdens de afgelopen winter heeft het er amper geregend. In 27 gemeenten van de Balearen is de waarschuwingsfase van kracht. (Belga)