Driemaal wellness anders

Yoga met geiten, apitherapie met bijen of kuren in een zoutmijn: wellness hoeft allesbehalve saai of voorspelbaar te zijn.

1. Kuren met bijen

In Slovenië weten ze al eeuwen dat het verblijven in de nabijheid van een bijenkorf uiterst gezond is. Het inademen van aërosolen is goed voor de ademhaling en voor het algehele welbevinden. Op verschillende plaatsen in Slovenië kan je terecht voor deze apitherapie waarbij je in een houten hut kan ontspannen naast op of bijenkorven. Adressen vind je op Authentic Routes/Apiroutes

Driemaal wellness anders
© Slovenia Tourist Office

2. Yoga met geiten

Overal in de wereld is het een rage. Yoga met dwerggeitjes zorgt niet alleen voor een fijne en grappige afleiding, maar door het contact met de koddige diertjes maken mensen het knuffelhormoon oxytocine aan. Het is onder andere mogelijk in Amsterdam bij yogalesje.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

3. Wellness in een zoutmijn

Zout is een bekend therapeutisch middel. Het kan bijvoorbeeld helpen tegen astma, huidproblemen en allergieën en gaat veroudering van de huid tegen. Daarvan kan je ten volle profijt hebben in de 135 meter diepe Wieliczka zoutmijn in de buurt van Krakau. Op de website vind je informatie over de verschillende behandelingen.

Driemaal wellness anders
© iStockphoto

Partner Content