De toeristische inkomsten in Syrië zijn sinds het uitbreken van het gewapende conflict met 75 procent teruggelopen. Dat meldt het kabinet van de eerste minister, geciteerd door de overheidskrant Techrine.

De inkomsten zijn met 75,4 procent teruggelopen in vergelijking met de periode voor de revolte tegen het regime van president Bashar al-Assad. In het eerste kwartaal was er sprake van 12,8 miljard Syrisch pond inkomsten (178 miljoen dollar aan de huidige koersen). Voor het conflict was dat 52 miljard Syrisch pond (destijds 1 miljard dollar). Het aantal toeristen daalde 76,4 procent.

In 2010 was het toerisme nog een belangrijke economische pijler, goed voor 12 procent van het bruto binnenlands product. De sector stelde toen 11 procent van de actieve bevolking te werk. Het aantal toeristische banen daalde op een jaar met zo'n 63 procent.

In mei van dit jaar klaagde Syrië nog bij de Verenigde Naties over het gebrek aan toeristen. De toeristen zouden niet wegblijven in verband met de opstand, maar omdat reiswebsites toeristen afraden naar Syrië te reizen, omdat andere landen geen vliegtuigen meer in Syrië laten landen en omdat er gewapende terroristische groepen in het land actief zijn die burgers doden en ontvoeren. (Belga/MS)

De toeristische inkomsten in Syrië zijn sinds het uitbreken van het gewapende conflict met 75 procent teruggelopen. Dat meldt het kabinet van de eerste minister, geciteerd door de overheidskrant Techrine. De inkomsten zijn met 75,4 procent teruggelopen in vergelijking met de periode voor de revolte tegen het regime van president Bashar al-Assad. In het eerste kwartaal was er sprake van 12,8 miljard Syrisch pond inkomsten (178 miljoen dollar aan de huidige koersen). Voor het conflict was dat 52 miljard Syrisch pond (destijds 1 miljard dollar). Het aantal toeristen daalde 76,4 procent. In 2010 was het toerisme nog een belangrijke economische pijler, goed voor 12 procent van het bruto binnenlands product. De sector stelde toen 11 procent van de actieve bevolking te werk. Het aantal toeristische banen daalde op een jaar met zo'n 63 procent. In mei van dit jaar klaagde Syrië nog bij de Verenigde Naties over het gebrek aan toeristen. De toeristen zouden niet wegblijven in verband met de opstand, maar omdat reiswebsites toeristen afraden naar Syrië te reizen, omdat andere landen geen vliegtuigen meer in Syrië laten landen en omdat er gewapende terroristische groepen in het land actief zijn die burgers doden en ontvoeren. (Belga/MS)