Drie themaroutes op het Vakantiesalon Brussel

In Brussels Expo vindt van 6 tot en met 10 februari het Vakantiesalon 2014 plaats. Voor de eerste keer zullen daarbij drie themaroutes de bezoekers door het salon gidsen.

In Brussels Expo vindt van 6 tot en met 10 februari het Vakantiesalon 2014 plaats. Voor de eerste keer zullen daarbij drie themaroutes de bezoekers door de 56ste editie van het salon gidsen, klinkt het donderdag in een persbericht.

Ook krijgen de bezoekers aan de ingang een elektronische kaart om informatie digitaal mee naar huis te nemen.

De drie themaroutes zijn Golfen, Duiken en Wandelen & Fietsen. Elke route heeft een eigen kleurcode en uitgestippeld parcours dat de bezoekers langs verschillende stands voert. Aan het salon nemen bijna 800 exposanten deel, waaronder Belgische en buitenlandse toeristische diensten, hotels, luchtvaartmaatschappijen en touroperators.

Elektronische kaart

Een andere nieuwigheid is een elektronische kaart die de bezoekers aan de ingang ontvangen. “Daarmee kunnen ze dan de gewenste informatie downloaden via de terminals op de verschillende stands”, klinkt het. Thuis kunnen ze dan alles overzetten op hun computer. Het Vakantiesalon zegt daarmee in te spelen op de vraag naar meer digitale mogelijkheden.

Zoals elk jaar kunnen de bezoekers terecht in vier paleizen van Brussels Expo. Paleis 4 is zo aan Frankrijk gewijd en Paleis 5 aan Europese bestemmingen en de Middellandse Zee. Voor de Benelux-landen moeten ze naar Paleis 6. In Paleis 7 kunnen de verre bestemmingen ontdekt worden. Peru en Japan zijn daar de nieuwkomers. Peru is trouwens het gastland voor de editie van 2014.

Het Vakantiesalon is geopend van 10 uur tot 18 uur. Tickets kosten 8 euro. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis binnen, op voorwaarde dat ze vergezeld worden door een volwassene. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content