Drie leeuwtjes geboren in Planckendael

© Planckendael / Jonas Verhulst

In het Mechelse dierenpark beviel leeuwin Lorena op 25 januari, na ongeveer 105 dagen zwangerschap, van drie schattige leeuwtjes.

In het Mechelse dierenpark beviel leeuwin Lorena op 25 januari, na ongeveer 105 dagen zwangerschap, van drie schattige leeuwtjes. Het is voor Lorena haar eerste nest. Het zijn twee jongens en één meisje en ze wegen tussen de 6 en 7,5 kilo. Na een periode van negen weken in het nest dicht bij mama is het nu tijd voor de wollige drieling om van de buitenlucht te proeven. Ze zijn klaar voor kattenkwaad. Enkel in het Gir Forest National Park in India komt de Aziatische leeuw nog voor. Ze zijn er nog maar met driehonderd leeuwen. Alle borelingen zijn dus dubbel zo belangrijk.

Vallen, en opstaan

Lorena nam de kleintjes regelmatig bij het nekvel om ze op deze manier al wat van de wereld te laten zien. Nu is het tijd om hun territorium weer wat verder uit te breiden. Hoe oma Kolya en papa Jari zullen reageren, blijft nog even afwachten. De introductie zal stapsgewijs verlopen.

Drie leeuwtjes geboren in Planckendael
© Planckendael / Jonas Verhulst

Lorena is zelf geboren in Planckendael. Zij is één van de vijf welpjes die haar moeder Kolya kreeg in 2010. Lorena heeft de rol van moederkloek nu overgenomen. Jari, de papa, is sinds 2014 in Planckendael. Hij was erg jong en had tijd nodig om aan zelfvertrouwen te winnen.

Weetjes

– Continent Azië is vruchtbaar in Planckendael. Na een Aziatisch olifantje en een Indisch neushoorntje, zijn er nu ook Aziatische leeuwtjes.

– In een veertigtal Europese zoos leven er zo’n 110 Aziatische leeuwen. In België is Planckendael de enige zoo met deze belangrijke diersoort.

Drie kleine leeuwtjes klaar voor groot kattenkwaad!Trois jeunes lionceaux prêts à jouer les petits diables!

Posted by Planckendael on Wednesday, March 30, 2016

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content