Het rustieke dorpje Hamingen bestaande uit drie boerderijen, een erf en een modernere woning, staat te koop voor 1,35 miljoen euro.

De stichting Non Nobis, die onroerend goed beheert voor sociaal bewogen organisaties, biedt een bijna compleet dorpje te koop aan.

De rustieke buurtschap Hamingen, in de Nederlandse gemeente Staphorst, gaat over de toonbank voor 1,35 miljoen euro, zo meldde de stichting.

De koper krijgt er drie boerderijen plus erf, een wat moderner pand en een fraaie moestuin voor terug. Optioneel in de aanbieding: 6 hectare landbouwgrond.

Unieke kans

Non Nobis zet de buurtschap in de etalage omdat de huidige huurder, een zorggroep die verslaafden opvangt, in 2014 vertrekt. "In één klap komen de meeste huisnummers van Hamingen vrij", zegt Jaap de Boer van de stichting.

Het dorpje is eeuwen oud en ligt op een terp, om het te beschermen tegen het wassende water van het Meppelerdiep.

De Boer realiseert zich dat het in crisistijd niet eenvoudig is om een buurtschap in zijn geheel aan de man te brengen. "Maar een potentiële koper krijgt een kans die hij nooit meer krijgt." (Belga/MS)

Het rustieke dorpje Hamingen bestaande uit drie boerderijen, een erf en een modernere woning, staat te koop voor 1,35 miljoen euro. De stichting Non Nobis, die onroerend goed beheert voor sociaal bewogen organisaties, biedt een bijna compleet dorpje te koop aan. De rustieke buurtschap Hamingen, in de Nederlandse gemeente Staphorst, gaat over de toonbank voor 1,35 miljoen euro, zo meldde de stichting. De koper krijgt er drie boerderijen plus erf, een wat moderner pand en een fraaie moestuin voor terug. Optioneel in de aanbieding: 6 hectare landbouwgrond.Unieke kans Non Nobis zet de buurtschap in de etalage omdat de huidige huurder, een zorggroep die verslaafden opvangt, in 2014 vertrekt. "In één klap komen de meeste huisnummers van Hamingen vrij", zegt Jaap de Boer van de stichting. Het dorpje is eeuwen oud en ligt op een terp, om het te beschermen tegen het wassende water van het Meppelerdiep. De Boer realiseert zich dat het in crisistijd niet eenvoudig is om een buurtschap in zijn geheel aan de man te brengen. "Maar een potentiële koper krijgt een kans die hij nooit meer krijgt." (Belga/MS)