Drie babypinguïns geboren in Sea Life Blankenberge

© REUTERS

In Sea Life Blankenberge zijn er drie Humboldtpinguïns geboren. Dat gebeurde de jongste weken, maar het attractiepark communiceerde het nieuws nu pas.

Sea Life werkt al jaren aan een kweekprogramma voor deze bedreigde diersoort.

Met de komst van de drie jongen staat de teller nu al op 33 geboortes in Sea Life. In 2014 kwamen er vier jongen bij. Chickie en Animal zijn de trotse ouders van het oudste kuikentje. De twee andere kuikens zijn het werk van Happy en Arnold.

De kuikentjes zijn op dit moment nog erg zwak. “De eerste veertig dagen van hun leven zullen de babypinguïns nog binnen moeten blijven, onder de vleugels van hun ouders. Zodra de donzen vacht van de kuikens plaats heeft gemaakt voor waterdichte veren kunnen ze naar buiten”, aldus Manu Potin, hoofd dierenverzorging. “Het is nog te vroeg om te kunnen zeggen welk geslacht de kuikentjes hebben. Bij Humboldtpinguïns is dat alleen vast te stellen door middel van een DNA-test. Hierop zullen we nog ongeveer 10 weken moeten wachten.”

De kuikentjes hebben nog geen naam: de namen van de pinguïnbaby’s zullen worden uitgekozen door hun adoptieouders.

De Humboldtpinguïn is een van de meest bedreigde soorten in de wereld. Deze soort leeft vooral aan de kust van Peru en Chili, en dankt zijn naam aan de Duitse ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content