Raversyde is de jongste jaren bezig aan een opmerkelijke transformatie waarbij het provinciedomein een vernieuwde identiteit aangemeten krijgt. Dat recept slaat aan, want vorig jaar lokte Raversyde 136.000 bezoekers, goed voor een record.

Ook dit jaar pakt Raversyde uit met enkele nieuwigheden. Zo werden begin dit jaar 20.000 nieuwe planten, waaronder 15.500 bomen, aangeplant. Daarnaast werd het grasland hersteld en werden meer groen-, bos- en waterpartijen voorzien, met attractieve wandel- en fietspaden, een hondenloopweide en een speelweide. De aanleg van het natuurpark, dat nu 50 ha groot is, duurde bijna een jaar en kostte 618.000 euro. Dat werd mede gesubsidieerd door Europa en Toerisme Vlaanderen.

Dit jaar zijn er ook twee nieuwe applicaties opgebouwd. Opvallend is dat ook mensen zonder tablet of smartphone die kunnen ontdekken, want bezoekers kunnen gratis tablets ontlenen. De app "Raversyde Natuurpark" is een detectivespel waarmee de bezoeker het nieuwe natuurpark ontdekt. Via de andere app, "Raversyde Atlantikwall", kan iedereen spelenderwijs de geschiedenis van de Atlantikwall, de Duitse verdedigingslinie uit de Tweede Wereldoorlog, leren kennen.

Tijdens het openingsweekend is Raversyde voor iedereen gratis toegankelijk. (Belga)

Raversyde is de jongste jaren bezig aan een opmerkelijke transformatie waarbij het provinciedomein een vernieuwde identiteit aangemeten krijgt. Dat recept slaat aan, want vorig jaar lokte Raversyde 136.000 bezoekers, goed voor een record.Ook dit jaar pakt Raversyde uit met enkele nieuwigheden. Zo werden begin dit jaar 20.000 nieuwe planten, waaronder 15.500 bomen, aangeplant. Daarnaast werd het grasland hersteld en werden meer groen-, bos- en waterpartijen voorzien, met attractieve wandel- en fietspaden, een hondenloopweide en een speelweide. De aanleg van het natuurpark, dat nu 50 ha groot is, duurde bijna een jaar en kostte 618.000 euro. Dat werd mede gesubsidieerd door Europa en Toerisme Vlaanderen.Dit jaar zijn er ook twee nieuwe applicaties opgebouwd. Opvallend is dat ook mensen zonder tablet of smartphone die kunnen ontdekken, want bezoekers kunnen gratis tablets ontlenen. De app "Raversyde Natuurpark" is een detectivespel waarmee de bezoeker het nieuwe natuurpark ontdekt. Via de andere app, "Raversyde Atlantikwall", kan iedereen spelenderwijs de geschiedenis van de Atlantikwall, de Duitse verdedigingslinie uit de Tweede Wereldoorlog, leren kennen.Tijdens het openingsweekend is Raversyde voor iedereen gratis toegankelijk. (Belga)