Doe-het-zelf reizen 2.0

De nieuwe website Better Places brengt reizigers rechtstreeks in contact met reisspecialisten in Azië, Afrika of Latijns-Amerika. De reis wordt door hen geregeld, maar hier betaald in euro’s zodat alle Nederlandse voorwaarden en garanties van kracht zijn.

De nieuwe website Better Places brengt de avontuurlijke reiziger rechtstreeks in contact met een reisspecialist in Azië, Afrika of Latijns-Amerika. Allemaal lokale kennis en geen gedoe met het aan elkaar knopen van al kleine stukjes van de rondreis. En omdat het dáár geregeld wordt is het al snel goedkoper. Omdat er hier in euro’s wordt betaald, gelden bovendien alle Nederlandse voorwaarden en garanties.

Doe-het-zelf

Reizigers organiseren verre reizen tegenwoordig zelf, daar is geen reisbureau of touroperator meer voor nodig. Wel zijn ze al snel avonden aan het internetten om het helemaal zo te krijgen zoals men zelf wil. Ook is het onzeker of de organisatie ter plekke betrouwbaar is en geld overmaken naar het buitenland is vaak lastig.

Sinds enkele jaren zijn er in Europa sites die het contact met zo’n buitenlandse reisexpert makkelijker maken, de betaling regelen en ook nog garanties geven. Zo is er in Frankrijk Evaneos, in Duitsland is het sinds 2013 mogelijk om bij een lokaal reisbureau te boeken via Trip.me en in Zwitserland ging dit jaar Nezasa van start.

Better Places

In Nederland is er nu Better Places. Ook zij brengen de reiziger rechtstreeks in contact met een reisspecialist in Azië, Afrika of Latijns-Amerika. Maar ze gaan daarbij een stap verder: het gaat om ‘Better Places’, authentieke plekjes, waar de toerist zich nog echt een reiziger voelt.

Better ook in de zin van verantwoord: alle lokale reisexperts werken volgens de criteria van Travelife, een internationaal certificeringsprogramma. Bovendien staat het persoonlijk contact voorop, niet alleen bij de voorbereiding, ook tijdens de reis.

Better Places is onderdeel van Riksja Travel, een jonge innovatieve reisorganisatie opgezet door reizigers die individuele verre reizen leuker en makkelijker wil maken, ervaringen wil delen en grenzen verleggen. Better Places is aangesloten bij het Calamiteitenfonds, de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) en SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden).

Better Places biedt reizen aan naar Zuid-Afrika, Thailand, Vietnam, Costa Rica, Indonesië, Nicaragua, Bhutan, Peru, Nepal, Ladakh en Mongolië. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content