Zelf op poolexpeditie, kan dat? Dixie Dansercoer en reisorganisator Zuiderhuis maken het samen mogelijk.

Het is een project in drie stappen. Als opwarmer: een initiatieweekend in de Ardennen. Dixie Dansercoer vertelt er alles over de voorbereiding: hoe pakt u het fysiek aan, de logistieke details, hoe gaat u om met bagagesleeën, enz.

Daarna mag u oefenen op Spitsbergen. Van 5 tot 13 maart 2015 toetst u daar de theorie aan de praktijk tijdens een mini-expeditie.

Als climax van de PolarExperience volgen tussen december 2015 en mei 2016 expedities naar de laatste polaire wildernissen: Antarctica, Noordoost-Groenland of de geografische noordpool.

Poolreiziger Dansercoer legt de lat niet eens zo hoog: "Als u zes uur per dag kunt stappen, is de PolarExperience iets voor u."

Het een en ander wordt uitvoerig toegelicht tijdens de infoavond op 2 september, om 19.30 uur in het Geuzenhuis, Kantienberg 9 in Gent. (Ignace Van Nevel)

Zelf op poolexpeditie, kan dat? Dixie Dansercoer en reisorganisator Zuiderhuis maken het samen mogelijk. Het is een project in drie stappen. Als opwarmer: een initiatieweekend in de Ardennen. Dixie Dansercoer vertelt er alles over de voorbereiding: hoe pakt u het fysiek aan, de logistieke details, hoe gaat u om met bagagesleeën, enz. Daarna mag u oefenen op Spitsbergen. Van 5 tot 13 maart 2015 toetst u daar de theorie aan de praktijk tijdens een mini-expeditie. Als climax van de PolarExperience volgen tussen december 2015 en mei 2016 expedities naar de laatste polaire wildernissen: Antarctica, Noordoost-Groenland of de geografische noordpool. Poolreiziger Dansercoer legt de lat niet eens zo hoog: "Als u zes uur per dag kunt stappen, is de PolarExperience iets voor u." Het een en ander wordt uitvoerig toegelicht tijdens de infoavond op 2 september, om 19.30 uur in het Geuzenhuis, Kantienberg 9 in Gent. (Ignace Van Nevel)