Dit zijn de twintig rustigste steden in de wereld

. © Getty Images

Volledige rust zal je in een stad nooit vinden, maar de ene stad is al drukker en lawaaieriger dan de andere. In deze twintig steden is het nog redelijk rustig toeven.

Volledige rust zal je in een stad nooit vinden, maar de ene stad is al drukker en lawaaieriger dan de andere. Icelandair ging op zoek naar de steden waar het nog redelijk rustig toeven is. Ze keken daarbij naar de files en het verkeer, de lichtvervuiling, de happiness index, de hoeveelheid groene ruimte, de levensverwachting en het weer.

Bergen in Noorwegen eindigt op de eerste plaats. Deze stad scoort hoog op de ‘happiness index’, heeft weinig last van verkeersopstoppingen en lichtvervuiling en de levensverwachting ligt er met 82,95 jaar hoog.

Verder valt op dat vooral steden in Australië, Nieuw-Zeeland en Scandinavië het goed doen. Slechts één stad in Azië belandt op de lijst van de twintig rustigste steden: Tel Aviv in Israël. En buiten Scandinavië is het slechts in één andere Europese stad aangenaam rustig: Zürich in Zwitserland.

Partner Content