Dit zijn de meest irritante vliegtuigpassagiers

© iStock

Het online reisplatform Expedia deed onderzoek bij zijn bezoekers: wat zijn de meest vervelende gewoontes van vliegtuigpassagiers? Uit hun antwoorden werd volgende top 10 opgemaakt:

10. De bagagerek-inpalmer Je kent het type vast wel: bij de eerste vrije plek in de overhead compartimenten, bedoeld voor 1 stuk handbagage per persoon, begint deze man of vrouw prompt alle jassen, truien, zakjes van de tax free shop en rugzakken van de kinderen te proppen. (om halverwege de reis alles er weer uitgehaald te hebben, want waar heb ik die laatste van Stieg Larsson nu weer gestoken?)

9. De stoel-naar-achter-zetter

Een derde van de ondervraagden gaf aan dat hij/zij zelfs liever zou hebben dat luchtvaartmaatschappijen geen verschillende stoelstanden meer zou aanbieden om van dit probleem verlost te zijn. Niets is immers vervelender dan in een al krappe plek op het vliegtuig van je leefruimte benomen te worden omdat de persoon voor je beslist om onderuit te zakken.

Opvallend! Expedia vroeg zijn bezoekers ook hoeveel onder hen zélf deze vervelende gewoonte toepassen. 31% van de ondervraagden zei nooit zelf de stoel naar achter te laten zakken, 30% gaf aan dat enkel te doen op lange vluchten wanneer ze probeerden slapen en 13% deed het wanneer de passagier het voor hen deed. 26% zou dan weer expres de stoel laten onderuitzakken wanneer ze een vervelende medereiziger achter zich hebben zitten, terwijl iets meer dan 10% nog steeds zijn of haar stoel zou verzetten ook al was de persoon achter hen heel erg lang of zichtbaar zwanger. Gezellig!

via GIPHY

8. De voorsteker

De man of vrouw die een kwartier voor het boarden al aan de balie staat te trappelen om toch maar eerst het vliegtuig op te kunnen is vaak dezelfde person die niet kan wachten om er na het dalen weer af te kunnen. Vanaf het moment dat het fasten your seatbelts lampje uitfloept staan ze al recht, jas over de onderarm gedrapeerd en banen ze zich een weg naar voren, ongeacht de andere passagiers die misschien ook wel hun handbagage uit het rek willen halen. Persoonlijk pleziertje: deze mensen later ongeduldig zien dralen aan de bagageband die zelfs nog niet eens in gang is geschoten.

7. De handbagagehamsteraar

Één stuk (plus een handtas of heuptasje met persoonlijke documenten) per persoon is de regel, maar deze verzamelaars slagen erin om beladen met spullen het vliegtuig op te stappen en andere mensen te hinderen. Dit is vaak dezelfde persoon als 10. De bagagerek-inpalmer

6. De babbelaars

Mensen die het nodig vinden om de hele vlucht te vullen met praatjes, omdat ze nerveus, eenzaam of hypersociaal zijn. Twee derde van de Expedia bezoekers gaf aan dit onwaarschijnlijk vervelend te vinden, terwijl 16 % dan weer moest toegeven dat ze een vliegtuigreis een goede manier vinden om nieuwe mensen te leren kennen.

via GIPHY

5. De dronkaard

Iets minder dan de helft (45%) van de ondervraagden vindt een dronken man of vrouw op de vlucht verschrikkelijk, slechts 10% zou zelf meer dan 2 alcoholische drankjes nuttigen tijdens een vliegreis.

4. De luide passagier

Of ze het nu nodig vinden om met een behoorlijk volume te converseren met hun metgezel, een irritant bliepende gameboy op zak hebben of er niet aan denken het volume van hun mp3-speler wat lager te zetten: de luide passagier kan op veel onbegrip rekenen. 37% van de Expedia bezoekers gaf zelfs aan dat ze extra zouden betalen om een zitje te krijgen in een “stille zone” mocht de luchtvaartmaatschappij dat aanbieden.

via GIPHY

3. De aromatische reiziger

Of ze nu net te weinig deodorant, te veel parfum of een onwelriekende snack op hun lichaam hebben: iemand met een penetrant luchtje wordt niet met open armen ontvangen op een vliegtuig. Bizar genoeg duidde slechts 50% van de ondervraagden dit aan als vervelend

2. Kinderen Nét geen zestig procent van de ondervraagden zegt dat luide, actieve, opgelaten kinderen de meest vervelende passagiers zijn, al legt iedereen de schuld bij de ouders die deze kleine monsters maar beter onder controle moet zien te houden.

1. De stoelschopper

Op de eerste plaats, en dus het vervelendste type vliegtuigpassagier is de stoelschopper: de persoon die het niet kan laten om met zijn of haar voet (nerveus) tegen de stoel voor hem/haar te tikken. (Vaak ook dezelfde persoon als 2. Kinderen)

via GIPHY

via Yahoo Travel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content