Dit zijn de grootste ergernissen van Belgische reizigers

© iStockphoto

Wat zijn de inpakgewoontes voor een reis van één week en wat stoort reizigers het meeste onderweg? Eurostar vroeg het aan 3.000 reizigers uit België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Uit het onderzoek blijkt dat voor één op vier Belgische ondervraagden de wachttijd na de check-in één van de grootste frustraties is op reis. Hierop volgt de gewichtsbeperking op bagage, een ergernis die vooral Brusselaars (32%) en jongvolwassenen tussen 25 en 34 jaar (24%) delen.

Een andere uitkomst van het onderzoek is dat Belgische reizigers gemiddeld een supplement van 50,61 euro betalen op overbagage bij een vliegvakantie. Mensen uit Waals-Brabant en Brussel blijken de zwaarste bagage bij zich te hebben: resp. 27% en 26% moet geregeld bij betalen.

Eén op de drie Belgen neemt minder bagage mee dan hij zou willen om extra kosten te vermijden: 30 procent van de ondervraagden heeft geen geld over voor extra bagagekosten. Bij jongeren tussen 18 en 24 jaar loopt dat zelfs op tot 41%. Bijna een vierde van de ondervraagden (24%) past de manier waarop ze inpakken aan om extra kosten te vermijden. Bij jongeren tussen 18 en 24 jaar doet één op drie (34%) dit. Ze dragen bijvoorbeeld laarzen en warme kleren tijdens het reizen om een lichtere koffer of rugzak te hebben.

Wat nemen Belgen mee voor een week vakantie?

Eurostar peilde ook naar wat de Belgen het vaakst van thuis meenemen op vakantie.

1. GSM: 90%

2. Boeken: 80%

3. Sportkleding of -materiaal: 55%

4. Slippers of pantoffels: 50%

5. Hoofdkussen: 44%

Andere opvallende resultaten

Voor een week vakantie nemen Belgen gemiddeld 4,9 T-shirts of topjes; 3,7 broeken of rokken; 4,9 paar sokken; 2,5 paar schoenen en één zwembroek mee.

Voor een week vakantie nemen Belgen slechts 5,9 onderbroeken mee. Vrouwen pakken gemiddeld 6,3 stuks in, mannen gemiddeld 5,5 stuks.

68% van de Vlaamse respondenten neemt slippers of pantoffels mee op vakantie, tegenover 19% van de Waalse en 30% van de Brusselse ondervraagden.

Ook de helft van de Fransen (50%) heeft zijn slippers of pantoffels nodig op vakantie.

De helft van de Britten wil niet op reis vertrekken zonder theezakjes mee te nemen. Een op vijf neemt zelfs een eigen fluitketel mee. In België en Frankrijk neemt één op drie (33%) zijn eigen thee of koffie mee

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content