Dit zijn de grappigste dierenfoto’s van het jaar

. © Ad Wait, Comedy Wildlife Photo Awards 2019

Kibbelende bijeneters, een surfende pinguïn, walsende vosjes en een blozende Jan-van-Gent…. het is weer tijd voor de grappigste dierenfoto’s van 2019.

Tussen de alarmerende berichten over de gigantische branden in het Amazonewoud en de alsmaar zichtbaar wordende gevolgen van de klimaatopwarming, is het ook weer eens fijn om te zien hoe grappig en mooi de natuur eigenlijk is. Deze foto’s van een lachende uil, een uiterst verbaasde vis en hip hoppende hazen herinneren ons eraan hoezeer de natuur en de dieren die er leven ons respect en onze bescherming verdienen.

Dat is precies het doel van de Comedy Wildlife Photography Awards: ons liefde voor de natuur bijbrengen zodat we er beter voor gaan zorgen. De bedenkers van de wedstrijd Paul Johnson-Hicks en Tom Sullan geven samen met The Born Free Foundation alvast drie tips mee on zelf een klein steentje bij te dragen. Meer tips vind je op hun website.

1. Koop verantwoordelijk: vermijd producten met palmolie want palmolieplantages zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor de vernieiting van de regenwouden waar juist zo’n grote diversiteit aan dieren voorkomt. Het spreekt voor zich dat je ook wegwerpplastic zoveel mogelijk mijdt.

2. Beperk het gebruik van water door bijvoorbeeld korter en minder vaak te douchen, het toilet niet altijd door te spoelen (20 liter per keer) en de tuin minder vaak te besproeien.

3. Word ‘Wildlife Influencer’: probeer je omgeving zoveel mogelijk te overtuigen van het nut en schoonheid van de natuur.

Uit deze veertig finalisten kiest de jury de uiteindelijk winnaars die op 13 november bekendgemaakt worden. Je kan zef meestemmen voor de People’s Choice Award. Je kan ook nu al het boek The Comedy Wildlife Photography Awards Vol. 3 bestellen. Daarin staan de veertig finalisten en nog een selectie van andere grappige dierenfoto’s.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content