Dit zijn de grappigste dierenfoto’s van 2018

The Comedy Wildlife Photography Awards 2018 jonathan irish WASHINGTON United States Title: Drive Safe! Caption: A juvenile grizzly bear takes a moment to remind me of the rules of driving in Denali National Park, Alaska. I swear, I had my headlights on and I always stop for buses (and bears). Description: Grizzly bear standing next to a road sign in Denali National Park, Alaska. Animal: Grizzly Bear Location of shot: Denali National Park, Alaska © Comedy Wildlife Photography Awards

De Comedy Wildlife Photo Contest beloont ieder jaar fotografen die de grappigste foto’s van dieren weten te maken. Duizenden fotografen uit de hele wereld stuurden hun meest hilarische foto’s naar de jury. De wedstijd is bedoeld om mensen aan het lachen te maken, maar er is ook een serieuze boodschap.

Door mensen op een komische manier kennis te laten maken met de dierenwereld willen fotografen Tom Sullam and Paul Joynson-Hicks de aandacht vestigen op natuurbehoud. Ze hopen dat wanneer mensen de grappige kanten van de dieren zien, dat hen ertoe aan zal zetten zich in te zetten voor het beschermen van al die wonderlijke wezens.

Zo hopen ze dat mensen de Born Free Foundation, een internationale organisatie die zich inzet voor dierenwelzijn, gaan steunen. Een andere manier om een steentje bij te dragen is door het boek met de mooiste inzendingen van de fotowedstrijd te kopen.

Bekijk ook de winnende foto’s van 2017.

Partner Content