Dit zijn de fijnste landen voor expats

1. Taiwan

Italië is weliswaar een geliefd vakantieland. Expats hebben het er een stuk minder naar hun zin. Het land eindigt op de een-na-laatste plaats, net boven Koeweit.

In welke landen is het fijn om voor kortere of langere tijd te gaan werken en wonen? InterNations onderzocht het en maakte de resultaten bekend in de Expat Insider Index. Alle aspecten van het leven in een ander land komen aan bod: levenskwaliteit (zoals vrijetijdsactiviteiten, gezondheidszorg, veiligheid, persoonlijk geluk…), hoe gemakkelijk het is om je er te settelen (vriendelijkheid van de lokale inwoners, sluit je er gemakkelijk vriendschap met de inwoners, is het gemakkelijk om je thuis te voelen in de cultuur, om de taal te leren…..), werk (carrièremogelijkheden, combinatie werk en vrijetijd, werkzekerheid…), familieleven (onderwijs, kinderopvang….) en persoonlijke financiën (verbouding tussen inkomen en kosten van levensonderhoud).

Meer dan 20.000 expats, afkomstig uit 182 landen en wonend in 187 landen, deden mee aan het onderzoek. Om opgenomen te worden in de lijst moeten minstens 75 expats er hun mening over geven. Dat gebeurde bij 64 landen. Overigens wonen drie op de tien expats in Duitsland, de Verenigde Staten, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Arabische Emiraten.

Partner Content