Dit zijn de fijnste bestemmingen voor vijftigplussers

Kyoto, Japan - In the old Japan's capital it's possible to find a stunning mix of millenary history, nature and modernity. Here in particular the astonishing Golden Pagoda © Getty Images

Veel vijftigplussers trekken er graag op uit. Ze hebben vaak het geld en de geledenheid om op reis te gaan. Maar welke landen passen het beste bij hun wensen? De Britse touroperator Pettitts Travel ging eerst op zoek naar de dingen die vijftigplussers belangrijk vinden op reis. Ook al is het bijzonder moeilijk om alle vijftigplussers over één kam te scheren, er kwamen toch verschillende punten naar boven waar algemeen waarde aan wordt gehecht. Zo vinden ze bucketlist ervaringen belangrijk, evenals de natuur, de activeiten die je er kan ondernemen, de geschiedenis, veiligheid, terreurdreiging en toegankelijkheid.

Op basis van deze factoren, maakte Pettitts Travel een overzicht van de landen die het meeste aan de wensen van de vijftigplussers tegemoet komen. Het volledige onderzoek en overzicht met de naam Silver Years Travel Index kan je bekijken op de website van Pettitts Travel.

Partner Content