Dit zijn de duurste stranden ter wereld

Strand van Maui © Getty Images/iStockphoto

De online reizenwebsite TravelBird deed onderzoek naar de duurste stranden ter wereld. Met stip op één prijkt La Plage de Maui in Tahiti. In België is het strand van Oostende het duurste. De ranking werd opgesteld op basis van de kosten van één dag op het strand: de gemiddelde prijs van zonnecrème, een flesje water, een biertje, een ijsje en lunch.

De 250 meest populaire stranden uit 66 landen wereldwijd werden op een rijtje gezet door TravelBird. Vervolgens werd uitgerekend wat een dagje op die stranden kost. Uit een lange lijst van honderden stranden werd een selectie gemaakt van de meest geliefde en gevarieerde hotspots. Met behulp van de lijst kan je zien waar je het meeste waar voor je geld krijgt.

Dit zijn de duurste stranden ter wereld
© TravelBird

Van de 250 stranden werden er ook zes Belgische beoordeeld. Het duurste Belgische strand is dat van Oostende met de 149ste positie (26,20 euro per dag), gevolgd door Westende op de 155ste plek (25,52 euro). De volgende strandbestemmingen op de ranglijst zijn Knokke (157ste positie met 25,45 euro per dag), De Panne (159ste positie met 25,31 euro per dag) en Blankenberge (161ste positie met 25,26 europer dag). Het meest betaalbare strand van België is, op de 162ste positie, De Haan (25,17 euro per dag).

Liever goedkoop?

De goedkoopste stranden vind je in Vietnam, waar de 4 meest betaalbare locaties liggen, en India, waar de volgende 8 zich bevinden.

Dit zijn de duurste stranden ter wereld
© TravelBird

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content