Dit weekend openen 214 tuinen de deuren voor bezoekers

© iStockphoto

Tuinliefhebbers kunnen zaterdag en zondag inspiratie opdoen in 214 particuliere tuinen in Vlaanderen en vlak over de Nederlandse grens.

De focus van het evenement ‘Open Tuinen‘ ligt deze keer op “ontdek natuur in je tuin”, meldt organisator Landelijke Gilden.

“Via Open tuinen wil organisator Landelijke Gilden bijzondere tuinen van particulieren tonen aan een ruim publiek van tuinliefhebbers”, zegt Carine Santermans (Landelijke Gilden). “Elk tuintype is vertegenwoordigd, zowel overweldigende siertuinen als didactische tuinen komen aan bod. Maar ook in oppervlakte is het aanbod heel gevarieerd, van piepkleine stadstuintjes tot landschapstuinen van enkele hectaren groot.”

Leven in de tuin

Deze keer ligt de focus op natuurlijk leven in de tuin. “Heel wat eigenaars richten hun tuin in om zoveel mogelijk natuurlijk leven aan te trekken. Alle hulp van de natuur is welkom. Door nuttige diertjes naar de tuin te lokken creëren we een tuinklimaat dat zichzelf beter in evenwicht houdt.”

Een overzicht van de tuinen is terug te vinden op www.opentuinen.be en in tuincentra van Aveve is een gids met deelnemers te verkrijgen. Er worden ook fiets- en autoroutes langs verschillende tuinen aangeboden. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content