Dit vergeten we het vaakst in onze vakantiewoning

Dit vergeten we het vaakst in onze vakantiewoning
© Getty Images

10. Koffiezet © iStock

Heel wat mensen zijn verknocht aan hun eigen koffie. In die mate zelfs dat ze hun eigen Senseo of Nespresso-apparaat meenemen op vakantie en dat terwijl een normale koffiezet zo goed als altijd aanwezig is. Echter, na een week lijkt hij wel onderdeel te zijn geworden van het keukenmeubilair en wordt hij volledig over het hoofd gezien wanneer het inpakken begint. En zo blijkt die laatste koffie op vakantie toch wel extra onvergetelijk te zijn geweest.

9. Leesbril © iStock

Een leesbril gebruik je alleen maar als je hem nodig hebt, met name om de krant of een boek te lezen. Maar de dag van vertrek heb je hier meestal de tijd niet meer voor, dus blijft hij vaak op de salon- of keukentafel liggen. Resultaat: je eerstvolgende krant blijkt toch een stuk moeilijker leesbaar te zijn.

8. Zwemkledij © iStock

Nog zo'n klassieker is de zwembroek, bikini of badhanddoek die op de tuinstoel belandt om te kunnen drogen. Wanneer je vertrekt kijk je zorgvuldig alle kasten na, maar vergeet je om ook nog even langs het terras te passeren voor de netjes gedroogde zwemkledij. Gelukkig heb je hem de rest van de zomer in België niet vaak meer nodig.

7. Jas of vest © iStock

Je kent het wel. Je vertrekt uit het frisse en regenachtige België met een jast of vest aan. Maar bij aankomst op je zomerse bestemming belandt die jas zonder pardon een ganse week aan de kapstok. Als die kapstok dan net achter een deur of een kast blijkt te zijn wordt hij nogal snel over het hoofd gezien. Iets wat je meestal pas merkt eens je terug in het koude België arriveert.

6. Speelgoed © iStock

Een klassieker bij gezinnen met kinderen. De knuffel die onder de lakens verdwijnt en de bal die aan het zwembad blijft rondslingeren. Of speelgoedautootjes die onder de kast belanden en poppenkleertjes die ergens achter de zetel verdwijnen. Vaak zonder erg, tenzij het net zijn of haar favoriete knuffel blijkt te zijn. Dan zou de terugrit wel eens vervelend lang kunnen duren.

5. Koelelementen voor de koelbox © Getty Images/iStockphoto

Wie met de wagen naar zijn vakantiewoning rijdt neemt vaak een koelbox mee. De koelelementen worden bij aankomst meestal terug in de diepvrieskast gelegd. Maar wie tijdens zijn verblijf verder geen gebruik gemaakt heeft van de diepvrieskast vergeet hem te controleren en zo blijven de koelelementen liggen.

4. Haardroger © iStock

De haardroger verdwijnt in een kast of schuif die je minder frequent gebruikt en bij een laatste check wordt hij over het hoofd gezien. Idem voor scheerapparaten bij de man trouwens. Een nieuwe haardroger kan je toch al snel 50 Euro kosten. Dus best een dubbele check van de badkamerkastjes inlassen.

3. Keukengerei © iStock

Minder vanzelfsprekend misschien, temeer daar zowat alle vakantiewoningen uitgerust zijn met keukengerei. Maar heel wat mensen nemen toch vaak nog zelf wat bestek, een keukenmesje of dunschiller mee als ze in een vakantiewoning verblijven. Die blijven dan soms in de schuif liggen nadat men naar huis terug vertrokken is.

2. Douchegel of shampoo © iStock

Ook douchegel wordt snel vergeten. Vaak blijft hij een ganse week in de douche staan en merk je hem niet meer op achter het douchegordijn wanneer je alles terug inpakt. Sommige mensen laten hem ook opzettelijk staan wanneer hij bijna leeg is.

1. GSM-oplader © iStock

Maar met stip het vaakst vergeten item is een GSM-lader. Vaak blijft de GSM-lader in het stopcontact en vergeet je hem eruit te trekken wanneer je naar huis vertrekt. Een nieuwe GSM-lader kan afhankelijk van het type toch al gauw 30 Euro kosten.