Dit moet je eten in iedere Italiaanse provincie
© iStockphoto
(via Weather.com)
Arrosticini: lamsgerecht © iStockphoto
Pizzelle of Ferratelle: lichte wafelkoekjes © iStockphoto
2. Valle d'Aosta © iStockphoto
Fonduta Valdostana: fondue van savooiekool en Fontine kaas © iStockphoto
Carbonada: stoofpot met rundvlees en witte wijn © iStockphoto
Orecchiette: pastaschelpjes in de vorm van kleine oortjes © iStockphoto
4. Basilicata © iStockphoto
Matera brood © iStockphoto
Senise pepertjes © iStockphoto
5. Calabria © iStockphoto
Ciambotta met aubergine en andere ingredienten. © Grofix, Wikicommons
Nduja: mengeling van kruiden, pepertjes en vlees © iStockphoto
Struffoli of Pignolata: gefrituurde honingbolletjes © iStockphoto
6. Campania © iStockphoto
Pizza: geboren in Napels © iStockphoto
7. Emilia-Romagna © iStockphoto
Parmigiano Reggiano kaas © iStockphoto
Tortellini: met kaas gevulde pasta © iStockphoto
8. Friuli-Venezia Giulia © iStockphoto
Prosciutto di San Daniele © Jsp68, Wikicommons
Carciofi alla giudìa: artisjokken op joodse wijze © iStockphoto
Spaghetti alla Carbonara © iStockphoto
10. Liguria © iStockphoto
Pesto alla Genovese © iStockphoto
11. Lombardia © iStockphoto
Risotto met garnalen © iStockphoto
Saffron risotto osso bucco © iStockphoto
Gerechten met vis zijn een specialiteit uit Ancona, de hoofdstad van Marche © iStockphoto
Ascoli Picene: gevulde olijven © iStockphoto
Scapece Alla Molisana © iStockphoto
14. Piemonte © iStockphoto
Arborio: soort rijst die onder andere gebruikt wordt in risotto © iStockphoto
Rijst of pasta met Tartufo d'Alba (truffels) © iStockphoto
15. Sardinie © iStockphoto
Malloreddus: soort pasta © iStockphoto
16. Sicilie © iStockphoto
Caponata met aubergine en selderij © iStockphoto
Kalsvlees marsala © iStockphoto
17. Trentino-Alto Adige © iStockphoto
Canederli: soort Oostenrijke knödel © iStockphoto
18. Toscane © iStockphoto
Pecorino kaas uit Pienze © iStockphoto
Steak alla fiorentina © iStockphoto
Tartufi neri of bianchetti: zwarte of grijs-witte truffels © iStockphoto
Fine tagliolini: pasta met truffels © iStockphoto
Sarde in saor: sardientjes met azijn, uien, rozijntjes en pijnboompitten © iStockphoto
Rijst en erwten op z'n Ventiaans © iStockphoto