Dit moet je eten in iedere Italiaanse provincie

Dit moet je eten in iedere Italiaanse provincie
© iStockphoto

(via Weather.com)

1. Abruzzo © iStockphoto

Arrosticini: lamsgerecht © iStockphoto

Pizzelle of Ferratelle: lichte wafelkoekjes © iStockphoto

2. Valle d'Aosta © iStockphoto

Fonduta Valdostana: fondue van savooiekool en Fontine kaas © iStockphoto

Carbonada: stoofpot met rundvlees en witte wijn © iStockphoto

3. Puglia © iStockphoto

Orecchiette: pastaschelpjes in de vorm van kleine oortjes © iStockphoto

4. Basilicata © iStockphoto

Matera brood © iStockphoto

Senise pepertjes © iStockphoto

5. Calabria © iStockphoto

Ciambotta met aubergine en andere ingredienten. © Grofix, Wikicommons

Nduja: mengeling van kruiden, pepertjes en vlees © iStockphoto

Struffoli of Pignolata: gefrituurde honingbolletjes © iStockphoto

6. Campania © iStockphoto

Pizza: geboren in Napels © iStockphoto

7. Emilia-Romagna © iStockphoto

Parmigiano Reggiano kaas © iStockphoto

Tortellini: met kaas gevulde pasta © iStockphoto

8. Friuli-Venezia Giulia © iStockphoto

Prosciutto di San Daniele © Jsp68, Wikicommons

9. Lazio © iStockphoto

Carciofi alla giudìa: artisjokken op joodse wijze © iStockphoto

Spaghetti alla Carbonara © iStockphoto

10. Liguria © iStockphoto

Pesto alla Genovese © iStockphoto

11. Lombardia © iStockphoto

Risotto met garnalen © iStockphoto

Saffron risotto osso bucco © iStockphoto

12. Marche © iStockphoto

Gerechten met vis zijn een specialiteit uit Ancona, de hoofdstad van Marche © iStockphoto

Ascoli Picene: gevulde olijven © iStockphoto

13. Molise © iStockphoto

Scapece Alla Molisana © iStockphoto

14. Piemonte © iStockphoto

Arborio: soort rijst die onder andere gebruikt wordt in risotto © iStockphoto

Rijst of pasta met Tartufo d'Alba (truffels) © iStockphoto

15. Sardinie © iStockphoto

Malloreddus: soort pasta © iStockphoto

16. Sicilie © iStockphoto

Caponata met aubergine en selderij © iStockphoto

Kalsvlees marsala © iStockphoto

17. Trentino-Alto Adige © iStockphoto

Canederli: soort Oostenrijke knödel © iStockphoto

18. Toscane © iStockphoto

Pecorino kaas uit Pienze © iStockphoto

Steak alla fiorentina © iStockphoto

19. Umbria © iStockphoto

Tartufi neri of bianchetti: zwarte of grijs-witte truffels © iStockphoto

Fine tagliolini: pasta met truffels © iStockphoto

20. Veneto © iStockphoto

Sarde in saor: sardientjes met azijn, uien, rozijntjes en pijnboompitten © iStockphoto

Rijst en erwten op z'n Ventiaans © iStockphoto