Dit kasteel in Spaans Baskenland staat te koop

In dit kasteel had Kate Middleton graag willen trouwen, onthulde ze in een interview met de BBC. Nu staat haar droomkasteel te koop. Wie minstens 3,5 miljoen euro te besteden heeft kan een bod doen op kasteel Butron in het noorden van Spanje.

Kasteel Butron is het grootste middeleeuwse kasteel in de wereld. Het werd in de dertiende eeuw gebouwd door de familie Butron. Vanaf het begin van de 16e eeuw raakte het kasteel in verval totdat Markies de Cubas het aan het 19e eeuw grondig renoveerde.

Het 2400 vierkante meter grote kasteel ligt op 19 kilometer van Bilbao in Spaans Baskenland en is een van de symbolen van Bizkaia. De sprookjesachtige kastelen in de Duitse regio Beieren stonden model voor dit kasteel. De familie Butron wilde in de eerste plaats een indrukwekkende buitenkant, woongemak kwam voor hen op de tweede plaats.

Het kasteel bestaat uit vijf verdiepingen, vier torens, een oude kapel, een binnenplaats, een natuurlijke waterbron, een bibliotheek, een grote ontvangstruimte, keukens, kerkers en een groot aantal andere kamers en zalen. Het interieur verkeert nog in prima staat. Het kasteel wordt omringd door een park van meer dan 35.000 vierkante meter en is een beschermd historisch monument.

Via de website www.butroncastle.com kan iedereen die interesse heeft en over voldoende geld beschikt een bod doen op Butron kasteel. Het openingsbod bedraagt 3,5 miljoen euro. Bieden kan tot 21 oktober. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content