Dit fototoestel weigert foto’s van toeristische trekpleisters te nemen

Allow photos? Nein! © Philipp Schmitt

Denk je dat je oh zo origineel bent wanneer je een selfie voor de Eiffeltoren maakt of een zoveelste foto van de Milanese duomo door Valencia trekt? Wie de Camera Restricta gebruikt zal dit soort clichés zelfs niet kùnnen online zwieren.

Tegenwoordig heeft iedereen wel een fototoestel op zak in de vorm van een smartphone. Dit resulteert in miljoenen foto’s die dagelijks gefotografeerd worden en bepaalde toeristische trekpleisters die nog vaker vastgelegd worden dan vroeger.

De Duitser Philipp Schmitt was het beu om steeds dezelfde ongeïnspireerde foto’s in zijn feed te zien opduiken en ontwikkelde de Camera Restricta: een omhulsel dat lijkt op een fototoestel dat je smartphone omhult. De bijhorende app met GPS trackt je locatie en berekent hoeveel foto’s hier al genomen zijn dankzij de geotaggingfunctie.

Als er al te veel foto’s binnen een straal van 30 meter genomen werden dan zal de camera dienst weigeren. Bovendien geeft een kleine bieptoon aan of je je in een goed-gedocumenteerd gebied bevindt of dat je op een locatie bent die nog niet veel mensen hebben vastgelegd. Op het display kan je vervolgens zien hoeveel foto’s er al getrokken werden op de plek waar je op dat moment staat.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Met de Camera Restricta wil Schmitt hobbyfotografen aanmoedigen om weg te trekken van de clichés en unieke beelden op te zoeken. Benieuwd wie deze app zal downloaden… (ks)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content