Tegenwoordig heeft iedereen wel een fototoestel op zak in de vorm van een smartphone. Dit resulteert in miljoenen foto's die dagelijks gefotografeerd worden en bepaalde toeristische trekpleisters die nog vaker vastgelegd worden dan vroeger.

De Duitser Philipp Schmitt was het beu om steeds dezelfde ongeïnspireerde foto's in zijn feed te zien opduiken en ontwikkelde de Camera Restricta: een omhulsel dat lijkt op een fototoestel dat je smartphone omhult. De bijhorende app met GPS trackt je locatie en berekent hoeveel foto's hier al genomen zijn dankzij de geotaggingfunctie.

Als er al te veel foto's binnen een straal van 30 meter genomen werden dan zal de camera dienst weigeren. Bovendien geeft een kleine bieptoon aan of je je in een goed-gedocumenteerd gebied bevindt of dat je op een locatie bent die nog niet veel mensen hebben vastgelegd. Op het display kan je vervolgens zien hoeveel foto's er al getrokken werden op de plek waar je op dat moment staat.

Met de Camera Restricta wil Schmitt hobbyfotografen aanmoedigen om weg te trekken van de clichés en unieke beelden op te zoeken. Benieuwd wie deze app zal downloaden... (ks)

Tegenwoordig heeft iedereen wel een fototoestel op zak in de vorm van een smartphone. Dit resulteert in miljoenen foto's die dagelijks gefotografeerd worden en bepaalde toeristische trekpleisters die nog vaker vastgelegd worden dan vroeger. De Duitser Philipp Schmitt was het beu om steeds dezelfde ongeïnspireerde foto's in zijn feed te zien opduiken en ontwikkelde de Camera Restricta: een omhulsel dat lijkt op een fototoestel dat je smartphone omhult. De bijhorende app met GPS trackt je locatie en berekent hoeveel foto's hier al genomen zijn dankzij de geotaggingfunctie. Als er al te veel foto's binnen een straal van 30 meter genomen werden dan zal de camera dienst weigeren. Bovendien geeft een kleine bieptoon aan of je je in een goed-gedocumenteerd gebied bevindt of dat je op een locatie bent die nog niet veel mensen hebben vastgelegd. Op het display kan je vervolgens zien hoeveel foto's er al getrokken werden op de plek waar je op dat moment staat. Met de Camera Restricta wil Schmitt hobbyfotografen aanmoedigen om weg te trekken van de clichés en unieke beelden op te zoeken. Benieuwd wie deze app zal downloaden... (ks)