Disneyland Parijs krijgt duurste attractie ooit in Europa

De nieuwste attractie van Disneyland Parijs, Ratatouille, is met zowat 200 miljoen euro de duurste ooit voor een Europees pretpark. De attractie staat ook in geen enkel ander park van Disney. Ze zal op 10 juli worden ingehuldigd.

Ratatouille is ge├»nspireerd op de gelijknamige film uit 2007. Die draait rond de avonturen van de kleine rat “Remy”, in een restaurant in Parijs. De bezoeker van de nieuwe attractie neemt met een 3D-bril plaats in een rat-mobiel en wordt gedurende een vijftal minuten meegesleurd in de beproevingen van het beestje in de keuken en in het restaurant.

Alle zintuigen komen aan bod: de bezoeker maakt kennis met de koude van de frigo, maar ook met de warmte van de oven.

Parijse wijk

De nieuwe attractie staat in de Walt Disney Studio, er is een hele wijk nagebouwd die de sfeer van de Parijse straten oproept. Er is ook een restaurant waar de afmetingen zijn aangepast aan die van een rat: zo heeft een tafel de vorm van een confituurpot. Op het menu staat vooral Franse kost. In de herfst komt er ook een winkel bij.

Disneyland Parijs hoopt dat deze nieuwigheid extra bezoekers naar het pretpark zal lokken. Ze blijft de belangrijkste private toeristische bestemming van Europa, maar verloor vorig jaar toch 1 miljoen bezoekers, tot onder de 15 miljoen.

Er werd meer dan 200 miljoen euro in Rataouille geïnvesteerd. Het project nam vijf jaar in beslag, er werkten meer dan 4.000 mensen aan. Het is ook de eerste keer dat Disney een grote attractie lanceert, alvorens die in een park in de Verenigde Staten is getest.

Ratatouille levert 200 nieuwe banen op, op een totaal van 15.000 personeelsleden. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content