Disneyfestijn op het zandsculpturenfestival Blankenberge

Op het zandsculpturenfestival Blankenberge staan dit jaar 152 Disneyfiguren centraal.

Op het zandsculpturenfestival Blankenberge, dat op vrijdag 10 juni 2011 de poorten voor het publiek opent, staan dit jaar de figuren uit de wondere wereld van Walt Disney centraal.

Het sculptuur toont 152 verschillende figuren gaande van Sneeuwwitje en de zeven dwergen, tot Aladdin, Assepoester en Peter Pan. Mickey Mouse beloofde aanwezig te zijn bij de officiële opening. Het sculptuur blijft staan tot 12 september.

Dit jaar gaven 38 zandkunstenaars uit elf landen de 40.000 ton zand achter de duinen in Blankenberge vorm. Ze begonnen eraan op 14 april 2011. Het festival is dan ook één van de langste ter wereld. Het hoogste punt wordt dit jaar gevormd door het kasteel van Doornroosje. Dat kasteel is 14 meter hoog.

Tickets voor het zandsculptuur kosten 11 euro. Kinderen tot drie jaar mogen gratis binnen. Voor kinderen tot twaalf jaar, studenten, andersvaliden en 60-plussers is er een korting.

Het evenement bevindt zich op wandelafstand van het station en dichtbij de halte Sea Life van de Kusttram. Bezoek is dagelijks mogelijk tussen 10 en 19 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content