“Discussie over racistische attracties in Efteling”

© Epa

Het Nederlandse pretpark de Efteling gaat in gesprek met een actiegroep die vindt dat sommige attracties in het park racistisch zijn. Dat meldt de omroep NOS.

De geviseerde attracties zijn ‘Monsieur Cannibale’ en ‘Carnaval Festival’. ‘Monsieur Cannibale’ ligt onder vuur vanwege een zwarte kannibaal, midden in een carrousel met kookpotten. In ‘Carnaval Festival’ gaat het om vijf bosjesmannen die volgens de actiegroep van racistische clichés zijn voorzien.

“Uiterst kwetsend en racistisch”

De actiegroep ‘Stop Oppressive Stereotypes’ stuurde eind vorige week een open brief naar de Efteling over de attracties, die ze “uiterst kwetsend en racistisch” vinden. Er wordt zelfs met acties gedreigd.

Een woordvoerder van het pretpark uit Kaatsheuvel, dat ook door Belgen druk wordt bezocht, zegt aan de NOS dat de actiegroep is uitgenodigd om binnenkort een open gesprek te komen voeren. “We willen graag een dagje uit bieden aan iedereen, ongeacht geslacht, ras, politieke of seksuele voorkeur. Daarom is het jammer dat sommigen zich ergens aan storen.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content