Dinosaurussen veroveren Antwerpen-centraal

© Reuters

In het station Antwerpen-Centraal opent op 15 december “Dino Adventure”, een expo over de wereld van de dinosaurussen.

In het station Antwerpen-Centraal opent op 15 december “Dino Adventure“, een expo over de wereld van de dinosaurussen.

De prehistorie komt er tot leven door middel van 50 dino-replica’s op ware grootte en een bijhorende avontuurlijke speurtocht voor kinderen.

Oog in oog met een T-rex

De bezoekers van de chronologisch opgebouwde tentoonstelling komen oog in oog te staan met onder meer een T-rex, de uit onze contreien bekende Iguanodon en een 23 meter lange Diplodocus. Er zijn specifieke audiogidsen voor volwassenen en kinderen, zodat beide doelgroepen de voor hen leukste weetjes meekrijgen.

“Mensen hebben echt iets met dino’s, zowel volwassenen als kinderen”, zegt Frank van Paridon van organisator Proud To Present, die eerder ook al de succesvolle FC De Kampioenen-expo in Antwerpen-Centraal plaatste. “Daar zijn heel wat redenen voor te vinden: hun reusachtige afmetingen en soms bloeddorstig karakter, het feit dat ze ooit over de wereld heersten en natuurlijk ook hun vrij plotse verdwijning.”

Dinospeurtocht

Terwijl de volwassen bezoekers heel wat trivia meekrijgen, onder meer via een infofilmpje, kunnen de kinderen doorheen de tentoonstelling een speurtocht houden rond de babytriceratops Trixie en een soort van opleiding tot paleontoloog volgen, waarbij ze na afloop ook een heus ‘dinodiploma’ overhandigd krijgen.

Tot de attracties voor de allerkleinsten horen onder meer kleurplaten, speeltuigen in de vorm van (baby)dinosaurussen en een zandbak waarin ze een dinoskelet kunnen opgraven.

“Dino Adventure” loopt van 15 december tot en met 31 januari. De expo is de hele kerstvakantie open, behalve met Kerstmis, en nadien op woensdag, zaterdag, zondag en enkele vrijdagen. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content