Deze winter geen NMBS skitreinen naar Oostenrijk

© iStockphoto

Het zal deze winter niet mogelijk zijn om met de nachttrein naar de Oostenrijkse skistations te reizen. Treski, de skitrein van spoorwegmaatschappij NMBS, rijdt niet uit.

“We zijn de opties aan het bekijken voor volgend jaar”, zegt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman.

Dat de skitrein deze winter niet rijdt, komt omdat er geen commercieel akkoord werd gevonden met partner Railpromo, de Nederlandse spoorinfrastructuurbeheerder.

Vorig jaar reisden zowat 1.000 mensen met de skitrein vanuit België (Brussel-Zuid en Antwerpen-Berchem) of Nederland naar een reeks skistations in Oostenrijk, zoals Kitzbühel, Zell am See en Innsbrück.

Treski is niet volledig afgeschreven, benadrukt de NMBS. “We zijn aan het zoeken naar een nieuwe partner” om in het winterseizoen 2017-2018 de verbinding opnieuw aan te bieden, aldus de woordvoerder.

Indien de skitrein terugkeert, zal die in elk geval niet meer bestaan uit NMBS-rijtuigen, want de spoorwegmaatschappij neemt haar ligrijtuigen uit dienst. De veertien ligrijtuigen die de NMBS nog bezit, kunnen nog tot eind volgend jaar door andere maatschappijen of organisaties gecharterd worden, maar zullen niet meer in eigen beheer worden ingezet. Nadien worden ze verkocht.

Wie graag met de trein op skireis gaat, kan in Brussel en Antwerpen op de Thalys Sneeuw stappen richting Franse Alpen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content