"Het is allemaal begonnen in Yosemite Valley waar ik drie jaar getraind had om de befaamde 'Nose' van El Capitan te beklimmen. Op zeshonderd meter hoogte viel ik plots 15 meter naar beneden. Toen ben ik begonnen met mezelf in vraag te stellen. Waarom plaats ik mezelf altijd in zo'n gevaarlijke situaties? Wat heb ik mezelf, of beter: de wereld te bewijzen met dit soort ambitieuze klimprojecten?"

"Als in een film werd in een week later aangereden door een auto, om vervolgens tijdens een routinecontrole de diagnose huidkanker op mijn bord te krijgen. Op amper drie weken tijd viel het triumviraat van pech in mijn nek."

"Na de ergste maand van mijn leven kreeg ik echter plots een helder moment: ik heb het allemaal overleefd. Ik leef nog. Ik ben beginnen nadenken over hoe ik mijn leven leefde en kwam tot de conclusie dat de enige persoon die me in de weg stond om alles te hebben waar ik van droomde ikzelf was."

"Ik zei altijd dat ik niet genoeg tijd of geld had maar dat waren eigenlijk gewoon flauwe excuses. Ik was bang om te falen. Ik moest stoppen met denken dat mijn doelen onhaalbaar waren en geloven in het feit dat ik de kracht heb om te beslissen hoe ik mijn leven zal leven."

instagram @megthelegend
© instagram @megthelegend

Lees alle tips van Megan om een gelijkaardige trip (misschien aan een trager tempo) te ondernemen op haar blog

"Het is allemaal begonnen in Yosemite Valley waar ik drie jaar getraind had om de befaamde 'Nose' van El Capitan te beklimmen. Op zeshonderd meter hoogte viel ik plots 15 meter naar beneden. Toen ben ik begonnen met mezelf in vraag te stellen. Waarom plaats ik mezelf altijd in zo'n gevaarlijke situaties? Wat heb ik mezelf, of beter: de wereld te bewijzen met dit soort ambitieuze klimprojecten?""Als in een film werd in een week later aangereden door een auto, om vervolgens tijdens een routinecontrole de diagnose huidkanker op mijn bord te krijgen. Op amper drie weken tijd viel het triumviraat van pech in mijn nek.""Na de ergste maand van mijn leven kreeg ik echter plots een helder moment: ik heb het allemaal overleefd. Ik leef nog. Ik ben beginnen nadenken over hoe ik mijn leven leefde en kwam tot de conclusie dat de enige persoon die me in de weg stond om alles te hebben waar ik van droomde ikzelf was.""Ik zei altijd dat ik niet genoeg tijd of geld had maar dat waren eigenlijk gewoon flauwe excuses. Ik was bang om te falen. Ik moest stoppen met denken dat mijn doelen onhaalbaar waren en geloven in het feit dat ik de kracht heb om te beslissen hoe ik mijn leven zal leven."