Deze rugzak werd gemaakt van elf PET-flessen

© GF

De nieuwe rugzak Re-Kånken van Fjällräven is gemaakt van één draad en elf PET-flessen, met gebruik van minder water, minder energie en minder chemicaliën en past daardoor volledig bij het adagium van het Zweedse merk: “Without nature we’re nothing.”

Het ontwerp van de Re-Kånken bestaat al enkele generaties, maar verder is alles nieuw aan deze laatste versie. Het hoofdvak heeft een grote opening wat in- en uitpakken erg makkelijk maakt. Aan de beide zijkanten van de rugzak zitten twee open zakken en aan de voorkant nog een extra vakje met ritssluiting. Handige extraatjes zijn het zitmatje in het achtervak, het grote naamlabel aan de binnenzijde en de handgrepen aan de bovenkant. De schouderriemen zijn verstelbaar en passen daarom altijd.

Gerecycleerd en recycleerbaar

Maar wat deze rugzak vooral bijzonder maakt, is de manier waarop deze vervaardigd werd. De rugzak werd gemaakt van PET-flessen en is zelf ook weer volledig recycleerbaar. Het nieuwe verfprocedé SpinDye zorgt eveneens voor een flinke milieuwinst. Bij deze techniek wordt kleurstof toegevoegd op het moment dat de polyestervezels worden gesponnen. Dit bespaart grote hoeveelheden chemicaliën, water en energie. De gehele rugzak, zowel stof, draagband als voering, is gemaakt van hetzelfde SpinDye garen.

De Fjällräven Re-Kånken is verkrijgbaar in elf kleuren bij outdoor-, tassen en fashionwinkels. Advieswinkelprijs 89 euro.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content