Deze reisbestemmingen verwelkomen (binnenkort) opnieuw toeristen

Reizen tijdens de coronapandemie: het is niet altijd simpel en voor sommige landen zelfs onmogelijk. Deze toeristische bestemmingen ontvangen (binnenkort) opnieuw reizigers met een vaccinatiebewijs.

Deze reisbestemmingen verwelkomen (binnenkort) opnieuw toeristen
Cuba

Raadpleeg de website van Buitenlandse Zaken voor reisadviezen.

Anguilla © Getty

Anguilla verwelkomt opnieuw toeristen vanaf 1 november. Het Caraïbische eiland behoort tot de Kleine Antillen en maakt deel uit van de Britse overzeese gebieden. Om het eiland te betreden moeten reizigers een vaccinatiebewijs kunnen tonen. Het bewijs is geldig wanneer de laatste prik minstens drie weken geleden gezet werd. Ook heb je een negatieve covidtest nodig en moet je opnieuw getest worden bij aankomst.

Fiji © Getty

Fiji ontvangt vanaf 1 december 2021 terug internationale toeristen. Wat heb je nodig? Een bewijs dat je al minstens twee weken volledig gevaccineerd bent en een negatieve covidtest. Toeristen zullen 48 uur na aankomst een nieuwe PCR-test moeten afleggen. Volgens de minister van toerisme zijn ze er klaar voor om terug reizigers toe te laten op een veilige manier. Er wordt ook een app voorzien, 'CareFiji' genaamd, die reizigers moeten downloaden voor ze arriveren. Zo kan alles vlot verlopen.

Cambodja © Getty

Gevaccineerde buitenlandse toeristen kunnen binnenkort weer naar Cambodja. Het land start op 30 november met de strand- en partybestemmingen Sihanoukville en Koh Rong en het resort Dara Sakor. Internationale reizigers zullen wel nog tot januari 2022 moeten wachten om de grootste attractie, het legendarische boeddhistische tempelcomplex van Angkor Wat, te mogen bezoeken.

Israël © Getty

Gevaccineerde toeristen zijn vanaf 1 november weer welkom in Israël. De regering in Tel Aviv maakte bekend dat het de grenzen opent voor reizigers vanuit alle landen die een vaccinatiebewijs kunnen tonen dat maximaal zes maanden oud is. Reizigers naar Israël moeten naast een vaccinatiebewijs voor vertrek en bij aankomst ook nog altijd een negatieve coronatest voorleggen.

Thailand © Getty

Vanaf 1 november opent Thailand opnieuw de grenzen voor toeristen uit België en 45 andere landen. Dat heeft premier Prayut Chan-o-cha aangekondigd. Naast België gaat het onder meer over Duitsland, Zwitserland, de Verenigde Staten en Chili. Toeristen moeten wel volledig gevaccineerd zijn en over een negatieve coronatest beschikken. Na aankomst in Thailand volgt dan nog een test, waarna de reizigers naar 17 toeristische hotspots mogen reizen, waaronder het eiland Phuket, hoofdstad Bangkok en Chiang Mai. Of deze lijst nog zal uitgebreid worden, is volgens de krant Bangkok Post nog onduidelijk.

Iran © Getty

Iran stelt zijn grenzen opnieuw open voor gevaccineerde toeristen. Die grenzen waren bijna 20 maanden gesloten vanwege de gezondheidscrisis. Het gaat om toeristen die twee doses van het vaccin hebben gekregen en een negatief PCR-testcertificaat van minder dan 96 uur oud hebben. De regeling geldt niet voor reizigers uit landen die door de Wereldgezondheidsorganisatie als "hoogrisicolanden" worden beschouwd.

Cuba © Getty

Vanaf 15 november opent Cuba opnieuw de grenzen voor toeristen. Bezoekers zullen een bewijs van vaccinatie of een recente PCR-test nodig hebben om het land binnen te komen.

Barbados © Getty

Ook het Caraïbische eiland Barbados ontvangt opnieuw toeristen die volledig gevaccineerd zijn en een negatieve test kunnen voorleggen.

Vietnam © Getty

Voor Vietnam is het nog even wachten tot december vooraleer gevaccineerde toeristen vanuit landen die als veilig beschouwd worden door de regering binnengelaten worden. Naar het vakantie-eiland Phu Quoc kan al gereisd worden vanaf november. Vanaf december zal Vietnam ook toeristen uit goedgekeurde landen toelaten tot het UNESCO-werelderfgoed Halong Bay en Hoi An, de stad Dalat en de strandbestemming Nha Trang. Het is nog niet duidelijk welke landen aan de criteria zullen voldoen. Ze plannen terug te openen voor alle toeristen vanaf juni 2022.