Den Haag opent een strandhuis voor reisbloggers

© Den Haag Marketing

Den Haag opent komend strandseizoen een strandhuis uitsluitend voor reisbloggers en -vloggers uit binnen- en buitenland. De stad is daarmee de eerste stad in Nederland die een huis ter beschikking stelt aan de reispers.

Het strandhuis biedt zo de mogelijkheid om als echte local de stad aan zee te ervaren. Den Haag Marketing gaat ervan uit dat de stad zichzelf het beste als toeristische bestemming kan verkopen.

Marco Esser, directeur Den Haag Marketing: ‘Onze ervaring is dat als mensen Den Haag bezoeken, ze verliefd worden op de stad. De kracht van dit bloggershuis zit hem erin dat anderen het verhaal voor jou vertellen. Hoe mooi is het wanneer dat kan vanuit een huis op het strand in de enige Nederlandse stad aan zee?’

Strand en stad

Het Haagse bloggershuis staat vanaf eind maart op het Haagse strand van Kijkduin en is gedurende het strandseizoen van 2016 beschikbaar. Verschillende bloggers en vloggers uit alle windstreken van de wereld komen elkaar hier tegen, ontdekken samen de combinatie van stad en het strand en delen dit vervolgens op social media met de rest van de wereld. Er is WIFI en een 4G netwerk aanwezig, voor vervoer is gezorgd en er staat de bloggers een typisch Haags welkomstpakket te wachten.

Den Haag opent een strandhuis voor reisbloggers
© Den Haag Marketing

Den Haag Marketing geeft hiermee invulling aan de trend dat oriëntatie op een vakantiebestemming voornamelijk online plaatsvindt. Via persoonlijke ervaringen en verhalen op reviewsites of social media.

Doel van het bloggershuis is dan ook om meer aandacht voor de stad te genereren, bloggers kennis te laten maken met het brede aanbod van Den Haag en om waardevolle content te creëren. Eerdere bloggershuizen stonden onder meer in Toscane, Kaapstad en op Malta.

Eén van de succesfactoren was dat verschillende disciplines bij elkaar kwamen zoals bijvoorbeeld een fotograaf, blogger en vlogger. De bloggershuizen inspireerden bovendien alle partijen: van lokale media, de bestemming zelf tot de deelnemende bloggers.

In het Haags bloggershuis kunnen ook meerdere bloggers tegelijkertijd verblijven. Het bloggershuis is een gezamenlijk initiatief van Den Haag Marketing en Haagse Strandhuisjes

Ben je reisblogger of vlogger en heb je zin om te verblijven in het strandhuis en te schrijven over Den Haag? Surf dan naar de website Den Haag.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content