Evenals vorig jaar eindigt Breda op de tweede plaats, gevolgd door Maastricht op plaats drie, Haarlem op vier en Groningen dat als nieuwkomer de top vijf completeert.

Vriendelijk en veilig

Volgens het rapport scoort 's-Hertogenbosch op alle onderdelen de hoogste scores. Doordat de stad energie gestoken heeft in het verder optimaliseren van de gastvrijheid komt de totale waarderingsscore nog hoger uit dan vorig jaar. Opvallend zijn de flink hogere scores op de onderdelen binnen de categorie ' vriendelijkheid en veiligheid'".

Publieksprijs

"De uitverkiezing tot Meest Gastvrije Stad van Nederland is vooral de uitdrukking van de waardering door de bezoekers. Daarmee is het een echte publieksprijs. Gastheerschap en gastvrijheid zijn een belangrijke sleutel voor een gezonde en florerende gastvrijheidseconomie.", aldus Kees van Wijk, algemeen directeur VVV Nederland.

Jaarlijks onderzoek

Het jaarlijkse onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies en VVV Nederland zoomt in op de 21 grootste steden van Nederland. Op basis van 8.000 enquêtes onder Nederlandse bezoekers, zijn deze steden op 27 aspecten voor wat betreft 'Vriendelijkheid & Veiligheid', 'Horeca & Vrije tijd', 'Stad & Architectuur' en 'Bereikbaarheid & Informatie' onderzocht.

Per stad zijn 381 enquêtes afgenomen om een objectieve meting te doen. De bezoekers zijn gevraagd om verschillende aspecten van gastvrijheid van de stad te beoordelen.

Evenals vorig jaar eindigt Breda op de tweede plaats, gevolgd door Maastricht op plaats drie, Haarlem op vier en Groningen dat als nieuwkomer de top vijf completeert.Vriendelijk en veilig Volgens het rapport scoort 's-Hertogenbosch op alle onderdelen de hoogste scores. Doordat de stad energie gestoken heeft in het verder optimaliseren van de gastvrijheid komt de totale waarderingsscore nog hoger uit dan vorig jaar. Opvallend zijn de flink hogere scores op de onderdelen binnen de categorie ' vriendelijkheid en veiligheid'".Publieksprijs "De uitverkiezing tot Meest Gastvrije Stad van Nederland is vooral de uitdrukking van de waardering door de bezoekers. Daarmee is het een echte publieksprijs. Gastheerschap en gastvrijheid zijn een belangrijke sleutel voor een gezonde en florerende gastvrijheidseconomie.", aldus Kees van Wijk, algemeen directeur VVV Nederland.Jaarlijks onderzoek Het jaarlijkse onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies en VVV Nederland zoomt in op de 21 grootste steden van Nederland. Op basis van 8.000 enquêtes onder Nederlandse bezoekers, zijn deze steden op 27 aspecten voor wat betreft 'Vriendelijkheid & Veiligheid', 'Horeca & Vrije tijd', 'Stad & Architectuur' en 'Bereikbaarheid & Informatie' onderzocht. Per stad zijn 381 enquêtes afgenomen om een objectieve meting te doen. De bezoekers zijn gevraagd om verschillende aspecten van gastvrijheid van de stad te beoordelen.