De brand legde ook nog een ander gebouw van het kasteel in de stad Naha op het zuidelijke eiland Okinawa in de as, zo melden plaatselijke media. Er zouden geen gewonden zijn.

Het vuur op de werelderfgoedsite ontstond donderdag kort voor 2.40 uur (woensdag 18.40 uur Belgische tijd). Er is een onderzoek geopend naar de oorzaak van de brand, bericht het Japanse nieuwsagentschap Kyodo.

., Getty Images
. © Getty Images

Het Shuri-kasteel is een belangrijke toeristische attractie van Okinawa. Het staat symbool voor het semi-onafhankelijke koninkrijk Ryukyu, dat zo'n 450 jaar bestond (1429-1879) tot het door Japan werd geannexeerd.

In 1945 werd het kasteel tijdens de Slag om Okinawa door de Amerikaanse troepen gebombardeerd. Het werd in 1992 heropgebouwd.

., AFP
. © AFP
De brand legde ook nog een ander gebouw van het kasteel in de stad Naha op het zuidelijke eiland Okinawa in de as, zo melden plaatselijke media. Er zouden geen gewonden zijn. Het vuur op de werelderfgoedsite ontstond donderdag kort voor 2.40 uur (woensdag 18.40 uur Belgische tijd). Er is een onderzoek geopend naar de oorzaak van de brand, bericht het Japanse nieuwsagentschap Kyodo. Het Shuri-kasteel is een belangrijke toeristische attractie van Okinawa. Het staat symbool voor het semi-onafhankelijke koninkrijk Ryukyu, dat zo'n 450 jaar bestond (1429-1879) tot het door Japan werd geannexeerd. In 1945 werd het kasteel tijdens de Slag om Okinawa door de Amerikaanse troepen gebombardeerd. Het werd in 1992 heropgebouwd.