De zomer van Zuiderbad in Hofstade: met de voetjes in het zand

De strandbar van Zuiderbad is enkel toegankelijk via het strand. © Foto Wouter Van Vaerenbergh

Er valt heel wat te proeven, beleven en ontdekken deze maanden. Van pop-upzomerbar tot restaurant over museum: hier vind je ons deze zomer.

Het domein van Hofstade is sinds kort niet één, maar drie horecaconcepten rijker. Zuiderbad omvat zowel een strandbar, selfservicemarkt voor kinderen als een tijdelijke zomerbar. Bezielers Sara Feskens en Thomas Van Roost stampten eerder al de Mechelse horecaconcepten Il Cardinale en Wagenoord uit de grond. ‘Het was niet de bedoeling om nog iets nieuws te starten. Wagenoord is nu up and running en we wilden wat meer rust. Maar toen we dit jarendertigpand zagen, waren we verkocht. De architectuur en locatie op het strand zijn fantastisch.’

Zomerlust, het pand aan de grote speeltuin, wordt ook onder handen genomen en gaat later deze maand open. Voorlopig staat er een foodtruck waar je ijsjes, frisdrank of een glaasje wijn kunt bestellen. ‘Zomerlust wordt uitgerust met een selfservicebar met kindvriendelijke snacks. Er komt ook een wijnbar en koffieautomaat voor de ouders. Op lange termijn willen we de zaal ook aanbieden voor feestjes.’

De strandbar, naast het Sportimonium, een museum gewijd aan sport, is enkel toegankelijk via het strand. Tot eind september is dat betalend: 5 euro voor volwassenen, 2 euro voor kinderen tot 1,5 meter. Voor wie niet op het strand wil, maar toch van de keuken van de strandbar wil proeven, is er een tijdelijke zomerbar geïnstalleerd aan de achterkant van de strandbar. Op de kaart staan hapjes als dips met naanbrood en een kaasplank. Voor de grote honger zijn er onder andere slaatjes, burgers en ook heel wat vegetarische opties.

Tegen volgende zomer willen Sara en Thomas het dak van de bar restaureren, zodat je van op het dakterras (gratis) kunt genieten van het uitzicht over het meer. Na de zomer verdwijnt de zomerbar, de strandbar blijft gewoon het hele jaar open.

Domein Sport Vlaanderen, Tervuursesteenweg, 1981 Hofstade. zuiderbad.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content