De Waaslandhaven heeft nu ook een ‘natuuroase’

. © Getty Images

In natuurgebied de Lisdodde in de Beverse deelgemeente Kallo heeft het Vlaams agentschap Natuur en Bos een natuuroase geopend.

De natuuroase is bedoeld om te ‘bosbaden’: tot rust komen in de stilte van de natuur. Het concept van bosbaden vindt zijn oorsprong in de jaren tachtig in Japan. Het is een vorm van natuurbeleving die stress zou verminderen en weerbaarheid verhogen.

Natuur en Bos plaatste in Kallo houten objecten die bezoekers begeleiden om tijdens een wandeling tot rust te komen. Dit jaar werden al zes natuuroases geopend in Vlaanderen.

‘Op mijn job krijg ik zelden een moment om op adem te komen, maar in het bos kan ik hectische werkdagen achter me laten’, zegt administrateur-generaal Marleen Evenepoel van Natuur en Bos. ‘Dan kom ik een uurtje of twee wandelen en neem ik op een bankje de omgeving in me op. De omringende natuur is elke dag anders en dat brengt me meteen tot rust. Met de natuuroases wil ik die ervaring delen met zoveel mogelijk mensen.’

De natuuroases kaderen in de campagne ‘Natuurlijk Goed’. Natuur en Bos wil de natuur naar voren schuiven als medicijn tegen allerlei kwaaltjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content