De VS stoot Frankrijk van de troon als skibestemming nummer één

Lake Tahoe © iStockphoto

Frankrijk moet dit jaar zijn plaats als de belangrijkste skibestemming ter wereld afstaan aan de Verenigde Staten. Dat blijkt uit cijfers van Domaines skiables de France (DSF).

Het aantal wintersporters in Frankrijk daalde de afgelopen winter met drie procent naar 52 miljoen. Het aantal wintersporters in de Verenigde Staten groeide juist met 0,6 procent naar 53,9 miljoen. Frankrijk blijft wel het belangrijkste wintersportland in Europa. Oostenrijk trok afgelopen winter 49,9 miljoen skiërs, een afname van 4%.

De voornaamste reden waarom Frankrijk het aantal skiërs ziet dalen is het gebrek aan sneeuw in lager en middelhoog gelegen gebieden. De skiomstandigheden waren daardoor de afgelopen winter verre van ideaal. In het westen van de Verenigde Staten viel afgelopen winter, in tegenstelling tot de winter van 2014, juist veel sneeuw.

De sterkste dalers

Vooral de skistations in de Jura zagen met een daling van 23 procent het aantal wintersporters sterk teruglopen. Ook in de Vogezen (-16%) en het Centraal-Massief (-15%) ging het slecht. In de Pyreneeën viel de schade met een daling van 7% mee en in de Savoie (+1%) en de Haute-Savoie (+0,1%) groeide het aantal bezoekers zelfs licht.

Dankzij de nodige expertise en investeringen in de Franse skigebieden konden de schadelijke gevolgen van de slechte winter en late regenperiode nog beperkt blijven, laat Domaines skiables de France in een persbericht weten.

De skisector wil de systemen om kunstsneeuw te produceren de komende tijd gaan optimaliseren zodat het wintersportseizoen op tijd kan beginnen en niet in het water valt. (MS, via Le Monde)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content