De vijf mooiste Bretoense steden aan het water

© iStockphoto

Dichtbij de eilanden… Le Conquet

Le Conquet is een pittoresk haventje in de punt van Bretagne. Het is het vertrekpunt voor Ouessant en Molène. Niet ver hiervandaan ligt de Pointe St Mathieu, een historisch plekje Bretagne. De kliffen op dit stukje grond werden gevormd door de wind en de zee. Deimposante vuurtoren ligt bij charmante ruïnes van een oude abdij. Vanaf de piek van Kermorvan is het zicht op Le Conquet en de archipel van Molène op z’n mooist. ’s Avonds reflecteren de flikkerende lichten van de vuurtoren op de oceaan.

Langs de stroom: Dinan

Omringd door de bijna drie kilometer lange stadswallen torent Dinan met haar kasteel uit de 14de eeuw trots boven de Rance uit. Beneden ligt het jachthaventje, het vertrekpunt voor mooie wandelingen langs de trechtermonding. Boven staan huizen met erkers die aan deze stad haar middeleeuwse toets geven. De oevers van de Rance geven vanuit de haven van Dinan een aangenaam panorama voor een wandeling.

Naar de zee gedraaid: Douarnenez

Het mooie stadje Douarnenez telt maar liefst vier havens. Ontdek de bijzondere sfeer van de levendige kades, de straatjes met ateliers en vissershuizen. Tijdens een prettige promenade met de neus in de wind ontdek je Plomarch, met zijn prachtigebaai, standen en het eiland Tristan.

Van het kanaal van Nantes naar Brest: Josselin

Aan de oevers van de Oust is Josselin een belangrijk punt op de route des Ducs. De geschiedenis houdt nauw verband met het kasteel dat de stad domineert. Als eigendom van één van de oudste families van Groot-Brittannie, de Rohan, is dit kasteel tegelijk ook hétsymbool van deze mooie stad. Plan een halve dag in om in de talrijke steegjes van deze stad vol karakter rond te dwalen en om de basiliek te bezoeken.

Aan het einde van een riviermonding: Saint-Goustan

Saint-Goustan en Auray, genesteld aan het einde van een riviermonding, hebben door de eeuwen hun geplaveide straatjes, stenen brug, vakwerkhuizen en levendige kades weten te behouden. Haar charmante uitstraling nodigt uit voor een wandeling.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content