De vele gezichten van Belfast

Vanaf de zomer van 2016 zal Brussels Airlines vijf keer per week van Brussel naar Belfast vliegen. De vluchten vinden plaats op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag, het hele jaar lang.

Dat is een uitgelezen kans om Noord-Ierland te gaan verkennen. Je maakt er kennis met Belfast, de geboortestad van de Titanic, en het prachtige aan dit legendarische schip gewijde museum. Volg de schitterende kustroute en geniet van de adembenemende landschappen die als decor dienden voor de Game of Thrones. Verken de Giant’s Causeway, test je evenwicht op de touwbrug van Carrick-a-Rede, slaap in een vuurtoren of een kasteel. Ook de gastronomie is een sterk punt van deze regio. Tijdens het Northern Ireland Year of Food and Drink 2016 worden alle Noord-Ierse lekkernijen extra in het zonnetje gezet.

De vele gezichten van Belfast

De uitstekende muziekscène, knusse restaurants en authentieke pubs maken van de hoofdstad van Noord-Ierland één van de leukste bestemmingen voor een citytrip in Europa. Belfast is een stad vol geschiedenis en verhalen. Op elke straathoek is geschiedenis te vinden: vVan het Victoriaanse tijdperk met de Queen’s university of de overdekte markten tot de post-industriële periode in de Titanicwijk en de politieke strubbelingen in de 20e eeuw die vereeuwigd zijn op muurtekeningen.

Belfast is niet zo groot waardoor een bezoek best te voet kan of met de handige zwarte taxi’s. Om Belfast te bezoeken, kan je ook door de stad fietsen met de Belfast City Bike Tour.

De musts van Belfast in 3 dagen

– Bezoek het Titanic museum. Nergens in de wereld speelt de Titanic een grotere rol dan in Belfast. In 2012 opende het Titanic Museum waar ondertussen al meer dan een miljoen bezoekers naartoe kwamen. Neem ook deel aan de Titanic Walking Tour in de buurt en stap aan boord van het laatste resterende schip van de White Star Line, de SS Nomadic.

– Rij voorbij de muurschilderingen in een zwarte taxi en maak kennis met de andere niet te missen bezienswaardigheden van Belfast zoals het Ulster Museum, de Belfast Botanical Gardens, Belfast City Hall en de Queens’s University.

– Wandel naar de Victoriaanse markt van St-George en geniet er van een brunch of lunch op zondag, opgeluisterd met live muziek.

– Bezoek een festival met traditionele muziek of een kunstfestival.

In de buurt van Belfast

De Giant’s Causeway ligt op minder dan twee uur rijden met de bus, trein of auto. De Giant’s Causeway is een uniek kustgebied tussen Belfast en Derry Londonderry. Bezoek onderweg het kasteel van Carrickfergus uit de 12de eeuw en de prachtige tempel van Mussenden die is opgetrokken op de rand van een duizelingwekkende klif boven het strand van Downhill dat zo’n 10 kilometer lang is.

De Giant’s Causeway staat op de Unesco lijst van werelderfgoederen en bestaat uit 40.000 zuilen van basalt, afkomstig van gesmolten lava. Na afkoeling bleef er een trap van donkere hoekige stenen achter, tot in de oceaan. Een echt natuurwonder.

Vier wandelpaden bieden een prachtig zicht op het gebied van de Giant’s Causeway. Een ervan leidt naar het bruggetje in Carrick-a-Rede dat op meer dan 30 meter boven een spectaculaire klif hangt met zicht op het deinende water.

Wil je nog wat strafs beleven? Zet dan koers naar het pad van The Gobbins, op 30 minuten van Belfast. Dit parcours werd in 1902 aangelegd en werd onlangs volledig gerenoveerd. Het wandelpad slingert zich 3 km lang voorbij kliffen, over hangbruggen en door uit de rotsen gehouwen tunnels, op enkele meters boven de zee.

Een moment van rust vind je tussen de romantische overblijfselen van het kasteel van Dunluce aan de rand van een scherp voorgebergte. Een prachtig schouwspel wacht je op langs deze pittoreske route. Ontdek de vuurtorens van het graafschap Antrim die dit pad verlichten.

Bezoek ook Rathlin West Light op het eiland Rathlin of breng de nacht door in één van de gerestaureerde huizen van de vuurtorenwachter in Blackhead. Ga mee op pad met een natuurkenner die je vogelkolonies toont en misschien zie je zelfs wel een walvis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content