De vakantiewoning van de toekomst

In kampeervakanties is glamping de grote trend. Die mode zet zich voort bij vakantiewoningen: ook die worden alsmaar luxueuzer en groter.

De vraag naar zowel luxe vakantiewoningen met wellness faciliteiten als recreatiewoningen die geschikt zijn voor drie-generatie-vakanties is de laatste tijd sterk toegenomen.

Trends

Hogenboom Vakantieparken constateerde de afgelopen jaren een aantal trends in recreatieland. Zo is er een groeiende vraag naar groepsaccommodaties die geschikt zijn voor drie-generatie-vakanties.

Een andere trend is de vraag naar luxe en comfort: de vakantiewoning moet de thuissituatie overtreffen. Veel ruimte en voldoende privacy zijn tegenwoordig een pre. Dit betekent met de hele familie er tussen uit zijn zonder elkaar voor de voeten te lopen.

Een derde trend is de toenemende vraag naar wellness faciliteiten in en nabij de recreatiewoning.

Hotelkamer concept

Wat de vakantiewoning van de toekomst onderscheidt van een doorsnee vakantiewoning is het hotelkamer concept. Dit wil zeggen dat iedere slaapkamer is voorzien van een eigen badkamer met luxe sanitair en een separaat toilet.

Hierdoor zijn er als het ware hotelkamers ontstaan in de vakantiewoning. Deze hotelkamers bieden gasten de gewenste privacy, terwijl ze ook gezellig kunnen samenkomen in de riante leefruimtes.

De wellness voorzieningen bevinden zich, net als de meeste hotelkamers, op de eerste verdieping en geven een toegevoegde waarde aan de vakantiewoning en het verblijf van eigenaar en gasten.

De Vakantie Makelaar gaat in samenwerking met Hogenboom Vakantieparken en Euroresorts deze vakantiewoningen van de toekomst realiseren op Eifelpark Kronenburger See, in de Duitse Eifel.

De verkoop en bouw zijn inmiddels gestart. De woningen zullen eind 2010 voor verhuur beschikbaar zijn. Een modelwoning is momenteel al geopend voor het publiek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content