De tien mooiste stations in Europa

Gare des Bénédictins in het Franse Limoges eindigde op de tweede plaats, gevolgd door het Centraal Station van Groningen.

StedenTripper.com verzamelde de meningen van 1.139 bezoekers van de website, waarbij fotosets van twintig vooraf geselecteerde stations werden getoond. Liefst 48% van de ondervraagden plaatse het 105 jaar oude Station Antwerpen-Centraal hierbij op de eerste plaats. Met name de ligging, de voorgevel en de vele authentieke historische elementen vielen in de smaak van de ondervraagden.

Andere stations die in de smaak van de respondenten vielen waren onder meer Berlin Hauptbahnhof (Berlijn) en het futuristische station Luik-Guillemins, net als het winnende station eveneens in België.

De volledige top tien: 1. Centraal Station in Antwerpen 2. Gare des Bénédictins, Limoges in Frankrijk 3. Groningen Centraal Station in Nederland 4. Berlin Hauptbahnhof, Berlijn in Duitsland 5. Helsinki Central, Helsinki in Finland 6. Lugovaya Station, Vladivostok in Rusland 7. Luik-Guillemins, Luik 8. Atocha, Madrid in Spanje 9. Haydarpasa, Istanbul in Turkije 10. St. Pancras, Londen in Engeland

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content