De tien belangrijkste redenen voor een slechte hotelkritiek

De tien meest voorkomende redenen waarom een hotel een slechte kritiek van zijn gasten krijgt.

Volgens de Oostenrijkse krant de Standard heeft een Britse hotelier uit Blackpool een paar gasten zijn hotel uitgegooid nadat zij per smartphone een negatieve beoordeling over het hotel online hadden geplaatst. De tien meest voorkomende redenen waarom een hotel een slechte kritiek van zijn gasten krijgt.

De gratis online hotelreserveringssite hotel.info publiceert de meningen van haar boekingsklanten, niet alleen in de vorm van een standaard cijferlijst, maar publiceert ook de door de hotelgasten zelf geformuleerde commentaren.

„Deze brengen de gebeurtenissen ter plaatse – hetzij positief of negatief – duidelijk gedetailleerd tot uiting”, zegt Timo Vavrinec, hoofd Public Relations bij hotel.info. „Angst om uit het hotel te worden gegooid hoeven klanten van hotel.info echter niet te hebben, want zij geven hun beoordeling pas na vertrek af”, gaat Vavrinec glimlachend verder.

De beoordelingscommentaren bieden de hoteliers een kans om verbeteringen aan te brengen en zo de omzet te verhogen. De hotelbeoordelingen bieden constructieve klantenfeedback, voor de hotelier natuurlijk geen reden grof tegen de gast op te treden.

hotel.info heeft commentaren van gasten uit haar meer dan een miljoen hotelbeoordelingen onderzocht en kwam tot deze lijst van de tien meest voorkomende redenen voor slechte hotelkritieken

1. Ontbijt: Te duur ontbijt dat qua kwaliteit en omvang de prijs niet rechtvaardigt. Te weinig keuze. Er wordt niet snel genoeg aangevuld/voor nieuwe gasten gedekt. Het eten is te oud en ligt te lang.

2. Parkeren: Als te hoog ervaren kosten van parkeerplaats of -garage, steeds opnieuw verkeerde opgaven van de hotelier in de internetpresentaties met betrekking tot prijs en beschikbaarheid.

3. Geluidsoverlast: De verkeersbelasting van de centrale ligging wordt minder bekritiseerd dan de gehorigheid van de kamers en de ontbrekende geluidsisolatie van de ramen.

4. Kamergrootte: Vooral Noord-Amerikaanse gasten scheppen weinig genoegen in de vaak kleine hotelkamers en smalle baden in Europese hotels.

5. Service/vriendelijkheid: de buitenlandse gasten zien dit minder als aanleiding tot een klacht. Het zijn meestal zelfs de binnenlandse hotelgasten die met het serviceniveau niet tevreden zijn.

6. Internet/WLAN: Online kosten veel te duur, geen WLAN beschikbaar.

7. Hygiëne: Klachten over slecht schoongemaakte kamers, vooral baden.

8. Comfort: Doorgelegen matrassen. Gammel oud meubilair. Hotels worden vaak als “rijp voor renovatie” en uitgewoond ervaren.

9. Niet rokers/Rokers: Onvoldoende scheiding tussen rokers en niet-rokers, rookgeuren in niet-rokersetages, geen niet-rokerskamers beschikbaar, hoewel geboekt.

10. Sterrencategorie: Hotel is volgens de algemene indruk te hoog ingeschaald qua sterren en verdient eigenlijk een lagere beoordeling. Daarom wordt dan ook de prijs als te hoog ervaren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content